Parfumeallergi kan være årsag til tør hud

parfumeallergi-kan-vaere-aarsag-til-toer-hud-703Tør hud er en hudtilstand, som kan svie og skabe gener. Det er normalt kendetegnet ved skællende og irriteret hud, der har en rødlig farve og klør. Tør hud opstår som regel i ansigtet, på hænderne og på arme og ben. Den tørre hudtilstand opstår ofte på grund af temperaturændringer til koldere vejr, og problemet er derfor oftest størst i efteråret og om vinteren.

Nogle eksempler på tør hud kan også skyldes overfølsomhed over for parfumerede produkter. Parfumeallergi har også symptomer som kløe og rødligt udslet, men kan også give knopper og blærer i det område, hvor man påfører parfumen.

Parfume udtører huden

parfumeallergi-kan-være-årsag-til-tør-hud-eksemBåde eksem og tør hud er udbredte hudtilstande, som rigtig mange danskere er plaget af. Der findes forskellige årsager til hudtilstandene, men en af de mest almindelige er overfølsomhed over for artikler, der indeholder parfume. Vi kommer nemlig ofte i både direkte og langvarende kontakt med parfume igennem tøj, krops- og hårvask samt parfumeret make-up. Den langvarige kontakt med parfume udtører huden, og kan efterhånden udvikle sig til decideret overfølsomhed. Mange er ikke opmærksomme på, at de parfumerede artikler kan ligge til grund for hudtilstande som eksem og tør hud, og bliver derfor ved med at have et stort forbrug af parfume i alle facetter.

Næsten 10% af alle danskere der har eksem eller tør hud lider af parfumeallergi. Denne form for allergi er en slags kontaktallergi og allergien opstår, når man har længerevarende kontakt med allergener som eksempelvis parfume. Nogle danskere er også født til at være disponibel overfor netop parfumeallergi.

De fleste der oplever tør hud, prøver at komme det til livs med en fed fugtighedscreme, men det er altså ikke altid den helt rigtige løsning. Man har nemlig tendens til at vælge en fugtighedscreme, der ligeledes er parfumeret, hvis man ikke er klar over, at den tørre hudtilstand eller eksemen skyldes overfølsomhed overfor parfume. En parfumeret fugtighedscreme vil nemlig blot være med til at tørre huden endnu mere ud og samtidig vedligeholde sin overfølsomhed eller allergi.

Bruuns apotek i Aarhus C kan hjælpe dig

Hvis man oplever symptomer på eksem eller tør hud, kan det være en god idé at henvende sig til sin læge eller søge gode råd og vejledning på apoteket.

Bruuns Apotek i Aarhus C er et af mange apoteker rundt om i landet, som forhandler parfumefri hudplejeprodukter. På dette apotek i Aarhus C er der ligeledes mulighed for at få gode råd og vejledning til hvordan man skal håndtere tør hud, og hvordan man kommer af med symptomerne.

Hvis man har en mistanke om, at den tørre hud skyldes parfumeallergi, kan det være en god idé at søge læge. Lægen kan vurdere ud fra hudens tilstand og stille diagnosen på den baggrund. I nogle tilfælde skal man til en hudspecialist, der kan foretage en såkaldt lappetest på huden. Hudlægen anbringer små allergifremkaldende stoffer på huden, som består af både kemiske stoffer og naturekstrakter, parfumestoffer og andre blandinger. Hvis man reagerer på de anbragte stoffer, vil hudlægen kunne aflæse reaktionen og derefter stille diagnosen.