3 myter om rynke- og “antiage”-hudpleje

3-myter-rynke-antiage-hudplejeDer findes et utal af myter og misforståelser når man snakker om rynkecreme eller antiage-hudpleje. Nogle kan ikke forstå, hvordan de kan være effektive, mens andre oplever en stor forskel. Der er forskellige forholdsregler man skal tage for at få rynkecreme og antiage-hudpleje til at virke optimalt og dermed udnytte cremernes store potentiale, når det kommer til at reducere rynket hud.

I denne artikel afliver vi tre af myterne, og gør dig klogere på, hvordan du bruger produkterne på den rette måde, så du kan reducere dine rynker.

Antirynke og antiage cremer har samme formål

Ifølge hudplejemærket Vichy er denne myte falsk. Antirynkecremen er udelukkende lavet til at kunne behandle rynker, mens antiage-produkterne har et større formål. Sidstnævnte produkter gør nemlig en indsats i hele hudens ældning, og behandler alle der faktorer, der er forbundet dertil.

Der er nemlig mange faktorer, udover rynker, som spiller ind, når huden er aldrende, heriblandt:

  • Tab af fasthed
  • Pigmentering
  • Pigmentpletter
  • Mistet fylde
  • Gråt udseende i huden

Der er altså forskel på rynkecremer og antiage-cremer, da sidst nævnte giver en hjælpende hånd til alle aspekter i huden, når den ældes.

Antiage-produkter findes til forskellige aldersgrupper

3-myter-rynke-antiage-hudpleje-anti-ageDer er nogle der tror, at produkter inden for antiage er inddelt i bestemte aldersgrupper, men det er altså ikke tilfældet. Hudens aldringsproces er meget forskellige fra kvinde til kvinde, fordi der er så mange forskellige faktorer, der spiller ind. Genetik, miljø og livsstil er blot nogle af de faktorer, der spiller ind, når man snakker om hudens aldrende proces. Derfor kan man ikke producere antiage-produkter, der henvender sig til bestemte aldersgrupper, men derimod produkter der henvender sig til bestemt hudtyper.

Man kan klare sig med et produkt døgnet rundt

Som så mange andre cremer og hudplejeprodukter fås antiage-pleje også til både dag og nat. Huden har nemlig ikke behov for den samme grad af pleje om dagen og om natten. Om dagen skal huden, ligegyldig alder, beskyttes mod alt udefrakommende, og om natten skal hudens celler fornyes. I nattetimerne er huden ligeledes mere modtagelig over for alle de plejende og aktive ingredienser. Det er også en af grundene til, at natcremer er mere rig på de aktive ingredienser, og giver mere nærende pleje til huden.

Antiage-hudpleje fra Vichy

3-myter-rynke-antiage-hudpleje-antiage-hudpleje-fra-vichy.Hudplejemærket Vichy har en lang række produkter, der hører ind under kategorien antiage-pleje. I serien findes der både produkter til dag- og nattetimerne.

Nogle af produkterne bruges mod daglige aldringstegn, mens andre fungerer mere avanceret og opstrammende. Det er ofte de mere avanceret hudplejeprodukter, der skal benyttes som natcreme.

Vichy har desuden anti-rynke øjencreme i deres antiage-serie, som fungerer opstrammende i huden omkring øjnene.

Alle produkter fra Vichy der er udviklet til antiage-pleje, indeholder desuden en stor mængde fugtpleje. Det er afgørende for hudens pleje, at det er fugtgivende, da huden ikke kan forny cellerne optimalt uden fugt.

Man skal nemlig konstant prøve at forhindre, at huden bliver tør, da de mest afslørende tegn på aldring er tørhedslinjer i ansigtet.