Uren hud – et tegn på overgangsalder

Når overgangsalderen først melder sin ankomst, oplever mange en del ændringer. Det kan være mange forskellige ting som for eksempel hedeture og forandringer i huden.

Man troede måske, at akne hørte teenagetiden til, men faktisk oplever rigtig mange kvinder, at det dukker op igen, når overgangsalderen bliver en realitet. Det skyldes de ændringer i hormonniveauet, som hører med til overgangsalderen.

Det er altså ikke unormalt, at man oplever forandringer i sin hud lige omkring overgangsalderen. Der findes heldigvis mange forskellige former for behandlingsmuligheder, når det kommer til akne og generelt uren hud.

Nogle oplever positiv effekt med medicin, mens andre kommer det til livs med målrettet hudpleje eller hudplejetabletter som for eksempel Imedeen Prime Renewal.

Hvad er overgangsalder?

Overgangsalderen er også kendt som menopausen, og påvirker hormonerne østrogen og progesteron. I begyndelsen af overgangsalderen vil menstruationerne hos en kvinde typisk være uregelmæssige, fordi æggene i æggestokkene er ved at slippe op. Det er også af den årsag, at man stopper med at danne kønshormonet progesteron, som er det hormon, der dannes efter ægløsningen, og har som formål at forberede livmoderen på at modtage et befrugtet æg.

Det andet kønshormon østrogen bliver også påvirket på sigt, idet man når overgangsalderen. I overgangsalderens begyndelse dannes det på normalvis, men på sigt slipper det op ligesom progesteron.

Kroppen reagerer på ændringen i hormonniveauet, fordi der er så mange dele af kroppen, der er afhængig af netop østrogen. Kønshormonet østrogen vedligeholder knogler, beskytter mod hjerte-kar-sygdomme og gør, at huden ældes langsommere.

Når østrogenet i kroppen slipper op, har man derved større risiko for knogleskørhed, forhøjet blodtryk, blodpropper og derudover ældes huden hurtigere, og der kommer flere rynker.

Symptomer

Stort set alle kvinder i overgangsalderen oplever gener. Nogle er langt mere plagede end andre, og det er altså forskellige i hvor høj grad, man er plaget af de symptomer, der følger med overgangsalderen.

De mest almindelige symptomer er:

 • Hedeture
 • Nattesved
 • Søvnløshed
 • Hjertebanken

Der er dog også mange, der oplever symptomer som for eksempel:

 • Kløe og udflåd
 • Urininkontinens
 • Blærebetændelse
 • Hjerte-kar-sygdomme
 • Knogleskørhed
 • Uren hud

Det er altså hedeture og nattesved, der er de mest almindelige symptomer for kvinder i overgangsalderen. Uren hud er dog også et problem for rigtig mange kvinder i den alder, men der er også rigtig mange, der ikke ved, at den urene hund rent faktisk skyldes overgangsalderen.

Imedeen Prime Renewal

Det kan være enormt frustrerende, når man i en sen alder allerede skal bekymre sig om akne og uren hud. I teenageårene oplever kroppen hormonforandringer, og det samme gør sig altså gældende i overgangsalderen.

Når kroppen oplever disse hormonforandringer, smitter det tit af på vores hud. Imedeem Prime Renewal er et produkt, man kan bruge, hvis man ønsker at tilgodese de særlig behov, som huden får i overgangsalderen.

Huden mister som regel fugt, og er mere tilbøjelig til at lade sig påvirke af frie radikaler og den forholdsvis høje alder. Huden mister derudover også fedt, som gør rynkerne mere tydelige og dybe.

Imedeen Prime Renewal indeholder forskellige ingredienser, der i kombination giver huden det den har brug for i overgangsalderen. Det er blandt andet:

 • Vedligeholdelse af hudens spændstighed
 • Bidragelse til en mere blød og glat hud
 • Mindre synlighed af rynker
 • Forbedring af hudens fugtbalance
 • Forbedring af hudens generelle kvalitet

Imedeem Prime Renewal fås som tabletter, som skal indtages to gange om dagen. Produktet er altså en slags hudplejetabletter, som er lavet præcis til at mindske uren hud i overgangsalderen. Der er altså måder, hvorpå man kan komme sine symptomer på overgangsalderen til livs.