Slip af med tør hud i ansigtet

tør hud i ansigtetTør hud er et generelt problem, mange oplever særligt i efteråret eller om vinteren, hvor temperaturen falder. Her i foråret oplever vi ofte store udsving i vejret; den ene dag kan får vi sommerlige fornemmelser, den næste dag sner det.

Det er dog ikke kun vejret, der påvirker din huds fugtighed. Er du typen, der godt kan lide at tage lange, varme bade ofte, oplever du nok også, at du har tør hud. Endeligt kan tør hud også opstå som følge af eksem eller andre hudsygdomme.

Huden i ansigtet er sensitiv

Huden i dit ansigt er udsat for både vejr og vind hver dag. Normalt bliver hunden beskyttet af et lag talg, men huden bliver samtidig udsat for en lang række påvirkninger dagligt. Det kan være skiftende vejr, byens forurening, cigaretrøg og meget mere, som du vil opleve i gadebilledet.

For at holde vores hud ren, har vi en lang række renseprodukter, som vi anvender. Nogle af disse består af nogle skrappe ingredienser, der er med til at udtørre huden. Langt de fleste kvinder bruger også dagligt makeup, hvilket også påvirker huden.

Find den rette creme

find den rette creme til tør hudVi prøver at passe på huden i vores ansigt ved at rense den dagligt. Dette kan dog give tør hud, som beskrevet ovenfor. Derfor afslutter vi derfor også vores hudpleje med et lag fugtgivende ansigtscreme. Der findes dog et hav af forskellige ansigtscremer til forskellige hudtyper, lige som de fås til forskellige formål, eksempelvis anti-ageing. Derudover kan det også være, at du har behov for en anden creme om vinteren end du har om sommeren.

Når man taler om hudtyper opdeles de typisk i normal hud, tør hud og fedtet hud. Disse forskellige hudtyper har alle forskellige krav til en god ansigtscreme. Fælles for cremerne er, at de indeholder fedtstof, som er nødvendig for huden.

Har du tør hud, har du særligt behov for en fed ansigtscreme. A-Derma Exomega er en creme, der har et fedtindhold på hele 28%, og er derfor et eksempel på en creme, der er velegnet til tør hud. Der findes også cremer, der har et større fedtindhold, men vær opmærksom på, at disse typisk vil få din hud til at se fedtet ud. Har du meget tør hud kan du eventuelt bruge de mest fedtholdige cremer om aftenen, hvor du alligevel bare sidder hjemme i sofaen.

Når man har tør hud – ikke nødvendigvis kun i ansigtet – kan det medføre kløe. Derfor har mange fedtholdige cremer også kløedæmpende stoffer, så hudirritationen nedsættes.

Solen er hård ved huden

Det er forår, og vi ser solen mere og mere. Det betyder også at vi trækker udenfor og sidder mere i solen. Selvom det varmere vejr også bringer en højere luftfugtighed, som er godt ved tør hud, så er solens stråler hårde ved huden. Solens stråler er nemlig med til at udtørre huden. Derfor er det vigtigt, at du stadig plejer dit ansigt.

Opholder du dig ofte i solen, er det derfor en god idé at bruge solcreme. Solcremen beskytter dit ansigt mod solens stråler, og så giver det fugt til din hud. En lille solcreme kan derfor være rigtig godt at have med i håndtasken.