Hvilken type ansigtsrens skal du vælge?

ansigtsrens

Rens af ansigtet er vigtigt, og du bør rense dit ansigt med en god ansigtsrens både morgen og aften for at fjerne snavs, sved, bakterier og makeup.

Hver dag bliver huden udsat for forurening fra luften, som sætter sig på huden som snavs og bakterier. Selv hvis du ikke bruger makeup, er det derfor en god idé at vaske ansigtet fri for skidt, snavs og døde hudceller med en ansigtsrens, uanset hvilken hudtype du har.

Få mere viden om, hvorfor du bør vaske dit ansigt med en ansigtsrens, og hvilken type ansigtsrens du skal gå efter til lige præcis din hudtype.

Derfor skal du bruge en rens til dit ansigt

Der er flere gode grunde til, at du bør vaske dit ansigt med en ansigtsrens morgen og aften. For det første hjælper rens med at fjerne snavs og makeup fra huden, så huden har mulighed for at ånde og regenerere sig selv i løbet af natten. Når ansigtet renses fri for døde hudceller, snavs, skidt og talg, undgår du desuden, at hudens porer stopper til, hvilket vil kunne give forstørrede porer, bumser og uren hud.

Derudover hjælper rens også med at gøre din hud mere modtagelig overfor ingredienserne i den hudpleje, som du påfører efterfølgende. Det gælder særligt om natten, hvor huden nemmere kan optage de aktive ingredienser og fugten fra din hudpleje. Dette gør, at din hudpleje virker mere effektivt, og du får en flottere og bedre hydreret hud, når du vågner om morgenen.

Når du renser din hud om morgenen, vil din hud også bedre kunne optage de plejende ingredienser fra den efterfølgende hudpleje, hvilket gør, at makeuppen lægger sig flottere på huden. En god renserutine er derfor afgørende for, at din hud bedre tager imod de plejende egenskaber fra de efterfølgende serum og cremer du bruger, hvilket bidrager til, at du får en flottere hud.

kvinde-renser-ansigt

Vælg renseprodukt efter din hudtype

Selvom det er vigtigt, at du renser din hud morgen og aften, er det dog ikke helt ligegyldigt, hvilket renseprodukt du bruger. Hvis du bruger en ansigtsrens, der ikke passer til din hud, risikerer du nemlig at gøre din hud tør og irriteret, og det kan gøre din huds generelle tilstand meget værre. Det er derfor vigtigt, at du vælger et renseprodukt, der passer til din hudtype.

Mangler du en ny ansigtsrens, der passer bedre til din specifikke hudtype, kan du hos mærket Nuxe finde en god ansigtsrens, der passer til dig. Nuxe har nemlig både rensemælk, micellevand, renseskum og rensegel i deres sortiment. Dermed er der et renseprodukt til alle hudtyper.

Normal/kombineret hud

Har du normal eller kombineret hud, kan micellevand være et godt valg. Micellevand bruges på en vatrondel, som ansigtet renses med. Micellevand er dermed meget nemt at rense huden med og hjælper effektivt med at fjerne både fedt, snavs og makeup fra huden. Er du ikke så meget til den type ansigtsrens, kan du også med fordel bruge en rensegel til normal/kombineret hud. Rensegelen masseres på let fugtig hud og vaskes af med vand efterfølgende.

Fedtet/uren hud

Hvis du har fedtet hud eller fedtet og uren hud, bør du bruge renseskum eller rensesæbe. Renseskum og rensesæbe er meget effektive til at rense fedtet hud, der producerer for meget talg, og som har tendens til urenheder. Begge typer renseprodukter bruges på fugtig hud og vaskes af med vand efterfølgende. Husk at renseprodukterne og dine andre hudplejeprodukter skal være oliefrie, så de ikke stopper huden til.

Tør hud

Har du tør hud, er det en god idé at bruge rensecreme eller rensemælk. Rensecreme er mere cremet og virker ikke nær så affedtende som en rensegel eller renseskum. Rensecremen masseres på tør hud med lidt vand og fjernes efterfølgende med en fugtig vantrondel.

Hvis du ikke vil bruge en rensecreme, kan du også vælge at bruge en rensemælk. En rensemælk er lidt mere tynd og flydende i konsistensen end en rensecreme, men er ligeså mild mod huden. Den bruges på samme måde som en rensecreme og fjerner effektivt snavs og makeup. Ved både rensecreme og rensemælk bør du bruge en fugtig vatrondel og undgå at bruge varmt vand til at vaske huden i efterfølgende, da det kan tørre huden ud.

Sensitiv hud

Hvis du har sensitiv hud, er det vigtigt, at du bruger milde renseprodukter som rensemælk, der ikke indeholder sæbe, og som kan fjerne snavs, bakterier og makeup fra huden uden at udtørre huden. Har du sensitiv hud, er det desuden vigtigt, at du vælger renseprodukter uden parfume, så huden ikke bliver irriteret.