Ramt af solskader? Hudpleje kan hjælpe dig

Pigmentfejl

De fleste af os rykker ud i solen og nyder den i fulde drag, når sommeren endelig rammer Danmark. For solen er livgivende for mennesker, da dens lys både bidrager positivt på dit humør og til din krops evne til at producere D-vitamin.

Dog kan man også få FOR meget af den gode sol, som kan forårsage solskader og pigmentfejl i huden. Læs med her, hvis (sol)skaden er sket og bliv klogere på, hvad du selv kan gøre for at komme skaderne til livs.

Flere og flere rammes i dag

Pigmentforandringer ses i dag hyppigere i forhold til tidligere, da flere tager så meget sol, at huden tager skade i form af mørke pletter eller plamager. Pigmentforandringer og pigmentpletter forekommer på samme tid også langt tidligere, og i dag er det ikke unormalt at blive ramt af dem midt i tyverne.

Lige som rynker er disse pletter i huden svære at skille sig af med, når de først er kommet. Men faktisk kan det godt lade sig gøre ved brug af de rette produkter og med en fornuftig brug af solens stråler.

Solbadning

Hvad er pigmentfejl?

Pigmentfejl eller -pletter kan defineres på flere forskellige måder, og kan både ses som mindre eller større sammenflydende mørke pletter i huden. Disse kaldes også melasma og er en samling af pigmentceller, som danner pigmentkorn, der samles i huden, og dermed giver de mørke pletter.

Forandringerne opstår som følge af en overproduktion af hudens eget beskyttende farvestof, som kaldes melanin. Melanin udvikles i din hud, når den udsættes for sollys. Overdreven solbadning, hormonelle forandringer og nogle medicinformer vil ødelægge den naturlige melanin-proces, som i stedet giver en ujævn farvefordeling: pigmentpletter.

Fysisk er tilstanden ikke farlig, men dog kan den være meget belastende psykisk. Farven har det nemlig med at være koncentreret på et synligt sted, som ofte er i ansigtet, og på samme tid er pletterne også meget svære at fjerne, og genaktiveres hurtigt, når den ramte begiver sig ud i solen igen.

Netop derfor er fremtidig brug af solcreme med højeste faktor altså ultra vigtigt. Høj solfaktor bidrager nemlig til at beskytte den ramte hud mod yderligere UV-stråling, som vil gøre skaderne værre.

Hudpleje

Det kan du selv gøre

Er din hud blevet ramt af de generende pigmentfejl, er der heldigvis hjælp at hente. Der findes i dag flere forskellige cremer på markedet, som har til formål at bekæmpe pigmentfejl ved at hæmme produktionen af melanin.

Her tilbagefører cremerne det dannede pigment, så huden igen kan blive ensartet. Blegning af pigmentpletter findes både som cremer, peeling, masker og serum.

Et godt bud på god hudpleje imod misfarvninger er det danske hudplejemærke Beauté Pacifique, som har lavet flere forskellige typer af cremer, der kan komme de mørke pigmentpletter til livs. Disse cremer indeholder nemlig forskellige ingredienser, som alle bidrager til at gøre huden lysere i det ramte område.

Beauté Pacifiques cremer kan både anvendes i ansigtet og andre steder på kroppen. Deres hudpleje er det, som kaldes derma-kosmetik, hvilket dækker over hudpleje, som lever op til de regler og krav, der er for kosmetik og hudpleje. På samme tid ligger de også tæt op ad lægemiddelprodukter.

Husk dog at forandringen ikke sker over en nat, og at det kræver god tålmodighed. Nogle gange ses virkningen først efter et par måneder, og derfor må du væbne dig med tålmodighed indtil da.