Kom irriteret hud til livs med tea tree olie

kom-irriteret-hud-til-livs-med-tea-tree-olie-703x336Huden reagerer ofte på, at vejret bliver koldere. Nogle oplever, at deres hud bliver mere tør, irriteret og sart. Det er vigtigt at pleje sin hud lidt ekstra i de kolde vintermåneder, så den stadig fremstår blød og ensartet. Særligt vores hud i ansigtet bliver udsat for mange forskellige ingredienser, der kan være med til at gøre den tør og irriteret. Det kan blandt andet være de make-up, snavs og temperaturændringer.

Australian Bodycare er en af de producenter, der arbejder med tea tree olie som ingrediens i plejeprodukter. Tea tree olie stammer fra et australsk træ og fremstilles gennem vanddampdestillation. Det udtrækkes af træets blade og kviste.

Derfor skal du bruge tea tree olie fra Australian Bodycare

Tea tree olie dræber svampe og bakterier, og har derfor en vigtig funktion i blandt andet renseprodukter. Derudover genopretter olien også hudens normale bakterieflora og heler huden – alt sammen uden at skade hudens normalt vækst af celler og væv.

Tea tree olien laves i meget lave koncentrationer, og er stærkt og antiseptisk middel. Den virker ekstremt effektiv mod bakterier, sporer og svampe. Olien indeholder hundredvis af forskellige substanser, der i en kombination virker ekstremt effektivt på huden.

Ansigtscremen fra Australian Bodycare indeholder desuden aloe vera. Kombinationen af tea tree olie og aloe vera beskytter huden og holdet den blød. Derudover virker den, på grund af olien, antiseptisk og forhindrer bakterierne i at sætte fast.

Hvad er irriteret hud?

Irriteret hud er betegnelsen for mange forskellige hudgener. Det er en hudtilstand, der ofte er karakteriseret ved at være rød, kløende og tør.

Irritation i huden er et problem for mange mennesker, som i de værste tilfælde kan have en negativ effekt på den generelle livskvalitet og velvære.

Nogle eksempler på hudirritation skyldes en allergisk reaktion eller overfølsomhed over for blandt eksempelvis:

  • Kemikalier
  • Fødevarer
  • Stoffer
  • Ændring i vejrforhold

Huden kan føles brændende og sviende, og det er netop derfor, at det er vigtigt at pleje huden lidt ekstra. Man kan både bruge forebyggende og helende produkter. Ansigtscremen fra Australian Bodycare virker både helende og forebyggende, og kan bruges både morgen og aften året rundt. På den måde forbereder man huden på de reaktioner den eventuelt kan have på baggrund af overfølsomhed for stoffer eller store ændringer i temperaturerne.

Det kan man selv gøre ved irriteret hud

kom-irriteret-hud-til-livs-med-tea-tree-olie-drik-vandAustralian Bodycare’s produkter er som nævnt både forebyggende og helende, men der findes altså også andre metoder man kan benytte for at beskytte sig selv og sin hud:

  • Tag ikke for lange bade, da det udtørrer huden
  • Brug sæbe med en hudvenlig pH-værdi
  • Brug håndklædet til at duppe huden fremfor at gnide den tør
  • Sørg for at din fugtighedscreme indeholder glycerin og er uparfumeret
  • Få rigeligt med væske
  • Brug let påklædning og helst i bomuldskvalitet