Tænker du på din hudtype, når du køber hudpleje?

Cremer og andre hudplejeprodukter er ligesom så meget andet produceret til forskellige formål. For at opnå den ønskede virkning og en positiv effekt er det altafgørende, at man udelukkende bruger den form for hudpleje, der matcher den hudtype, man har.

Nogle har fedtet hud, nogle har tør hud og nogle har begge dele på en gang. Det kan være frustrerende at se, hvordan huden kan blive tør og uren – og særligt i ansigtet er vi kvinder meget ømme over for uren, fedtet eller for tør hud.

Det er nemlig vigtigt for os, at vores hud både på kroppen og i ansigtet ser sund, frisk og velplejet ud. Vejene til sund hud kan være mange. Det mad man indtager, smitter af på hudens generelle sundhed, mens omgivelser, miljø og genetik også kan have en betydning. Hvis man ønsker en sund og frisk ud, kan man dog med fordel starte ud med at investere i den helt rette hudpleje.

De fleste hudplejeproducenter har forskellige produkter til både tør hud, fedtet hud og kombineret hud. Det er dog ikke alle, der som eksempelvis hudplejemærket Vichy, også fører produkter, der henvender sig til alle hudtyper.

Kend din hudtypeAnsigts vask med vand

Når man skal finde den helt rette hudpleje til sig selv, er første step at identificere sin hudtype. For nogle er det tydeligt hvorvidt huden er fedtet eller tør, mens det for andre sagtens kan være svært at definere sin hudtype fordi huden konstant udsættes for pleje, make-up og andet der kan virke misvisende.

Man kan dog finde frem til sin hudtype derhjemme ved at vaske sit ansigt i lunkent vand, dubbe det tørt lige så stille og lade være med at påføre nogle former for renseprodukter eller hudplejeprodukter efterfølgende. Efter et par timer kan man vurdere sin hud ved at undersøge den i spejlet.

Hvis huden virker stram eller skaller, tyder det på, at din hud er tør. Den foretrukne pleje til dig med tør hud vil være hudplejeprodukter og cremer der indeholder meget fugt, og henvender sig til den tørre hudtype.

Hvis din hud føles fedtet og skinner efter et par timer, betyder det, at du har den fedtede hudtype. Hvis det er tilfældet, skal du gå efter produkter, der ikke fugter huden og vælge produkter, der er produceret decideret til fedtet hud.

Det kan også ske, at man ligger lige midt imellem tør og fedtet hud. Det kan tyde på, at man har en fin hud, der er i balance og ikke mangler overdrevet fugt, men samtidig ikke er decideret fedtet. Hvis det er tilfældet skal du vælge hudplejeprodukter, cremer og make-up til normal hud eller effektiv fugtpleje til alle hudtype fra for eksempel Vichy.

Derfor er hudtypen vigtig for valg af hudpleje

Hudpleje produkter creme

For at opnå den bedste virkning er det vigtigt, at man vælger sine hudplejeprodukter ud fra sin hudtype. Hvis man har tør hud, skal man undgå, at den bliver endnu mere udtørret. Det gør man ved at begrænse brug af make-up der indeholder alkohol samt sæbe og varmt vand. Alt dette er nemlig med til at tørre huden ud. Hvis man har tør hud, er det vigtigt, at man i stedet bruger skånsomme produkter, milde rensecremer og oliebaseret make-up og cremer.

Hvis man har fedtet hud, er det et tegn på, at hudens porrer har let ved at stoppe til. Derfor skal man rense sin hud grundigt og bruge produkter, der indeholder alkohol. Det er nemlig alt sammen med til at gøre huden mindre fedtet. Huden skal dog fugtes uanset hvilken hudtype, man har. Man kan derfor tilføre huden vandbaserede fugtcremer, da det fugter huden uden, at den gøres fedtet.

De forskellige hudplejeprodukter er udviklet til de forskellige hudtyper. Hvis man bruger en oliebaseret creme med for meget fugt på fedtet hud gør man blot problemet værre fremfor at udbedre det. Det er lige præcis derfor, at hudtypen er afgørende for vores valg af hudplejeprodukter.