3 ingredienser der udtørrer dit hår

pige med tørt hårKrøller, langt hår, glat hår, tykt eller tyndt hår. Der findes utallige former for hår og hårtyper, men uanset hvilken hårtype du har, er det en god idé at passe godt på håret.

Når du plejer dit hår grundigt, vil du opleve at få et sundere hår, som med tiden kan blive, som du måske altid har drømt om.

Men rejsen mod et sundt og flot hår kan være fyldt med bump på vejen i form af forskellige produkter, som ikke gør noget godt for dit hår. Derfor kan du i denne artikel blive klogere på, hvilke produkter som ikke er gode for dit hår, men som rent faktisk kan skade håret.

Sulfater

Vil du give dit hår de bedste betingelser for, at det kan blive sundt og flot, uanset om du har krøller eller glat hår, skal du som det allerførste undgå sulfater, også kaldet SLS. Sulfater er det, der oftest bruges i hårshampoo og sæber. Det er den ingrediens, der får sæben/shampooen til at skumme, når du bruger den, og den er særdeles effektiv til at rengøre med, da den fjerner alt fedt i huden. Desværre er det netop problemet; den er for effektiv. Når du bruger sulfater i din shampoo, er du med til at fjerne din huds naturlige fedtbarriere, og det udtørrer både hænder og hovedbund.

Du bør derfor se dig om efter en shampoo uden sulfater. Kig på ingredienslisten og gå uden om ingredienserne Sodium Laureth Sulfate og Sodium Lauryl Sulfate. På dit online apotek kan du vælge forskellige typer af shampoo uden sulfater, så du kan få en, der passer til dit hår og hovedbund.

Alkohol

Alkohol er endnu en ingrediens, som bruges flittigt i hårpleje. Se blot på din mousse, hårlak eller tørshampoo, som formentlig alle tre indeholder alkohol. I langt de fleste af produkterne er alkohol udtørrende, men enkelte produkter indeholder også alkohol i en anden form, som kan være ganske fornuftigt at bruge i håret. Det er eks. cetearyl alkohol, som er god til at give håret fugt.

Når du skal lede efter produkter med den rette type alkohol, bør du gå udenom den gængse ”ethanol” eller ”isopropyl alkohol”, som ofte er i hårspray. Se efter cetyl alkohol eller cetearyl alkohol, som er meget bedre for håret.

Silikone

pige kigger på hårproduktI takt med at vi hele tiden bliver klogere på vores hud og hår, og hvad der er godt at bruge, kommer der heldigvis også flere produkter på markedet, som ikke indeholder de dårlige ingredienser. Det betyder også, at der heldigvis er kommet fokus på silikonen. Silikone er for mange et vidundermiddel, da det er med til at gøre håret blødt og flot. Men realiteten er dog, at håret ikke bliver blødt i dybden. Silikonen lægger sig blot ovenpå dit hårstrå, så det ligner at håret er skinnende flot og blødt.

Har du naturkrøller, kan silikone faktisk udtørre dine krøller en hel del, hvis du bruger det i eks. et hårserum. Du skal derfor se efter silikonefri produkter, herunder både shampoo og stylingprodukter, hvis du vil have sundt går.

Gå til frisør med jævne mellemrum

Ønsker du et sundt hår, så er det ikke alene nok kun at bruge de rette produkter. Du bør indimellem også få klippet dine slidte spidser af, så håret ikke splitter langt oppe, og får det endnu mere ødelagt. Når du er ved frisøren, kan du også altid tage en snak om, hvilke produkter de vil anbefale til dig og dit hår.