Spis dig til en sund manke

spis-dig-til-en-sund-manke-703De fleste kvinder vil gerne have et stærkt, kraftigt og fyldigt hår, der giver dem utallige stylingsmuligheder. Nogle kvinder har det kraftige hår som en medfødt gave, mens andre har tyndt og fint hår. Begge typer hår er flotte på hver sin måde, men et kraftigt hår ser ofte sundere ud og giver som nævnt flere muligheder.

Et sundt og kraftigt hår har behov for næring. Det kan fås igennem et hav af dyre produkter, men man kan faktisk spare lidt penge ved at give håret næring gennem de fødevarer man indtager fremfor at investere i dyre hårprodukter.

1.      Proteiner

Proteiner er generelt godt for vores sundhed, og de har også en positiv effekt på vores hårs sundhed. Hvis man gerne vil have langt, sundt og kraftigt hår, skal man indtage en masse proteiner, da de får håret til at gro. Proteinerne øger hårets sundhed og gør, at det ikke knækker nær så let.

Proteiner er en ingrediens i mange forskellige fødevarer. Nogle af de madvarer der er rig på proteiner er blandt andet:

  • spis-dig-til-en-sund-manke-proteinKylling
  • Fisk
  • Bønner
  • Dadler
  • Ost
  • Æg
  • Nødder

2.      Jern

Jern tilhører gruppen mikronæringsstoffer, og er et grundstof. Kroppen bruger jern til at transportere ilt rundt i kroppen, og det er netop en af årsagerne til, at man ikke må være i mangel på jern.

Det er dog ikke kun selve kroppen, der nyder godt af jern, men også håret kan have glæde af det. Jern giver nemlig stærkt hår, der har mindre tendens til at knække, og giver derfor håret de bedst vilkår for at vokse sig langt og kraftigt.

Jern kan indtages gennem fødevarer som rødt kød, bønner og fuldkornsprodukter. Hvis smagsløgene ikke matcher de produkter der er rige på jern, kan man indtage jern som et kosttilskud som et supplement til den øvrige kost.

3.      A og C Vitaminer

For at kunne optage jern i kroppen, skal man også indtage C vitaminer. C-vitaminerne har en stor betydning for opretholdelsen af kroppens immunforsvar, og hjælper altså med at forsvare os mod virus, infektioner og bakterier. Derudover har C vitaminerne også en positiv effekt på håret, da det gør, at håret ikke knækker og spalter. På den måde holder håret sig pænt helt ned i spidserne imens det gror sig langt.

Det er dog ikke kun C vitaminerne man kan indtage for at få sundt og langt hår. Også A vitaminer er gode for manken, da det giver håret glans. A vitaminerne er altså et alternativ til de forskellige hårolieprodukter der findes på markedet.

C vitaminerne kan indtages gennem appelsiner og kiwi, mens A vitaminerne findes i grønsager som for eksempel spinat og broccoli.

4.      Omega 3

spis-dig-til-en-sund-manke-omega3Sunde omega 3 fedtsyrer er sunde for vores mankes produktion. Omega 3 bidrager nemlig til, at både håret og hovedbunden holdes sund, og modvirker at hovedbunden bliver tør. Derudover giver omega 3 fedtsyrer også håret glans, og får det dermed til at se sundt og flot ud.

Omega 3 fedtsyrer findes mest i fede fisketyper som laks, makrel og sild. Hvis man ikke er den store fiske-spiser, kan man også indtage de gode fedtsyrer gennem blandt andet hørfrø, valnødder og rapsolie.

5.      Zink

Kreatin er et naturligt stof, der har stor betydning for vores koncentrationsevne, og zink er vigtigt for produktionen af stoffet. Hvis man er i mangel på zink, vil man hurtig opleve, at håret bliver tørt, tungt og kedeligt at se på. Derudover får mangel på zink også ofte håret til at fælde.

Zink optages lettest gennem kød og fisk, men kan også fås gennem blandt andet mælkeprodukter.