Derfor skal du bruge økologiske produkter i dit hår

derfor-skal-du-bruge-oekologiske-produkter-i-dit-haar-703Økologi bliver mere og mere udbredt i madvarer og tøj, men det kan faktisk også være en fordel at bruge økologiske hårprodukter. Vi vil alle sammen gerne have et lækkert og sundt hår, der ikke spalter eller knækker. Det kan være svært at finde den hårplejeserie, der matcher ens behov og forventninger fuldstændigt. Hvis du har haft problemer med at finde hårprodukter, der lever op til dine forventninger om et sundt hår, kan det være, at de økologiske er noget for dig. De økologiske produkter indeholder nemlig ikke skadelige eller hormonforstyrrende stoffer.

Undgå både udtørring og fedtet hår

derfor-skal-du-bruge-oekologiske-produkter-i-dit-haar-undgaa-udtoerringHårprodukter uden alt for mange tilsætningsstoffer hjælper til, at håret ikke bliver udtørret. Derudover kan produkter, der indeholder en stor del parfume rense håret for meget, så kroppen overproducerer naturlige fedtstoffer. Når det sker, kan håret have tendens til at fedte meget hurtigt.

Derudover er det vigtigt, at de hårprodukter man benytter, har en stimulerende virkning i forbindelse med produktionen af nye hårstrå, der er en af vigtigste elementer, hvis man ønsker et fyldigt hår. Hvis de hårprodukter man benytter, indeholder for mange skadelige tilsætningsstoffer kan stoppe hårsækkene til, og forhindrer det nye hår i at vokse ud og se sundt og frisk ud.

De økologiske produkter indeholder ikke skadelige stoffer, men derimod genopbyggende og ekstremt plejende næringsstoffer, som er sunde for håret, og får det til at vokse og være glansfuldt. Mange vælger de økologiske hårplejeserier fra, fordi de oftest befinder sig i en lidt dyrere prisklasse end de andre.

Undgå disse stoffer

Nogle hårprodukter indeholder skadelige stoffer, og det er ikke blot håret, der kan tage skade efter brug af disse produkter. Nogle af de stoffer der findes i hårprodukter, kan nemlig være kræftfremkaldende, allergifremkaldende eller endda skabe nerveskader.

Når du køber hårprodukter, er det derfor en god idé at undgå produkter, der indeholder følgende stoffer:

  • Natrium Luryl/Lauretsulfat
  • Parfume
  • Propylen Glycol
  • Tetrasodium EDTA
  • Tjære og andre kunstige farvestoffer
  • Benzoic Acid
  • Diazolidinyl Urea
  • Parabener som methyl, propnyl, ethyl og buthyl
  • Sodium Chlorid
  • Formaldehyd

Ovenfor er blot nogle af de skadelige stoffer som hårprodukter kan indeholde listet op. Der er altså en stor risiko for, at ikke-økologiske produkter indeholder skadelige stoffer, som hverken er sundt for dit hår eller dit helbred. For at være på den sikre side kan det derfor være en god idé udelukkende at gå efter økologiske produkter. På den måde er man sikker på, at hverken ens hår eller helbred tager skader som følge af de hårprodukter, man benytter.

Spørgsmålet om økologiske produkter er altså for flere og flere ikke ”hvorfor man skal bruge dem?”, men derimod ”hvorfor ikke?” Der er nemlig kun fordele ved økologisk tøj, madvarer, makeup og produkter – lige udover det faktum at det altså er dyrere end almindelige varer.