5 skridt mod et fyldigere hår

5-skridt-mod-et-fyldigere-haar-oeverste-billedeMange kvinder bruger en formue på dyre hårprodukter fra for eksempel skønhedsmærket Tromborg i håb om at få håret til at fremstå mere sundt og fyldigt. Det er dog bare ikke altid sådan, at hårprodukterne er den eneste metode i kampen for at få et mere fyldigt hår. Der findes en lang række andre muligheder, man kan benytte sig af for at opnå den rette effekt. Egentlig handler det blot om at ændre nogle af sine vaner og rutiner for at hjælpe håret på vej.

1.      Børst håret omhyggeligt

Mange kvinder med langt hår fælder – især hvis håret skal reddes, når der er mange filtrede lokker i det. Mange redder håret efter de har været i bad, men når det er vådt, er håret faktisk endnu mere skrøbeligt end ellers. Derudover bliver det også ofte filtret, når det har fået muligheden for at suge lidt af fugten til sig. Det kan derfor være en god idé at gøre det til en rutine at redde håret inden man hopper i bad, og vente lidt med at redde det efter badet.

Det er dog ikke kun fugten, der spiller en rolle, når håret skal børstes. Det handler nemlig også om at være omhyggelig, når man gør det. Hvis man børste håret for hårdt, kan det sagtens forårsage knækkede hår. Det kan være en god idé roligt at massere sin hovedbund med børsten og derefter at redde håret lige så stille fra rod til spids. På den måde giver man samtidig håret glans, så det ikke ser helt så slidt ud.

Nogle vil opleve at deres hår, bliver mere filtret efter at have masseret hovedbunden med sin børst. Det findes der også råd for. Der findes en shampoo fra Tromborg, der er nærende, mild og uden parabener. Den giver hovedbunden og håret den næring, der skal til for at gøre håret glansfuldt.

2.      Spring over en hårvask

Mange af os har tendens til at vaske hår hver dag, fordi vi føler, at håret på den måde altid er rent og ikke fedter. Håret har bare ikke godt af at blive vasket hver dag, da det dræner håret for de naturlige olier og glans. Det er altså en god idé at vænne håret til ikke at skulle vaskes hver dag. Når håret først har vænnet sig til at springe over den daglige hårvask, vil det også føles fedtet i langt mindre grad. Hvis håret alligevel føles fedtet, kan det være en god idé at investere i tørshampoo.

3.      Balsam må gerne komme i hovedbunden

5-skridt-mod-et-fyldigere-haar-balsam-i-hovedbundDe fleste kvinder er fra helt unge blevet overbevist om, at balsam kun må puttes i håret og altså ikke i hovedbunden. Det er faktisk lige af en myte. Balsam fugter hovedbunden, så den ikke bliver tør, præcis på samme måde som huden i ansigtet sommetider har brug for fugt. Det er dog bare vigtigt, at man er opmærksom på at få skyllet alt ud, så der ikke sidder balsamrester i hovedbunden.

4.      Tør det roligt

Hårvask og tørring af håret skal i de fleste tilfælde gerne gå hurtigt, så man kan komme ud af døren. Man skal dog passe på ikke at gøre det hele i et alt for højt tempo. Når man tørrer håret med et håndklæde, slider man på de skrøbelige lokker, hvilket kan forårsage, at håret får større tendens til at knække.

Det bedste og sundeste for håret er at lade det lufttørre eller duppe håret omhyggeligt med håndklædet. Det tager længere tid, og i nogle tilfælde er det ikke en mulighed, men det giver altså et langt sundere hår på den lange bane.

5.      Beskyt det for varmen

5-skridt-mod-et-fyldigere-haar-olie-beskytVi slider vores hår op gennem føntørring og glatning – i hvert fald hvis vi ikke bruger en eller anden form for varmebeskyttelse. En varmebeskyttende olie beskytter de yderste lag på håret, og gør at håret slides i mindre grad.

En føntørrer skal desuden først tages i brug efter håret er lidt lufttørret, og dermed kun er fugtigt. Et glattejern må under ingen omstændigheder bruges, hvis håret er bare det mindste vådt eller fugtigt. Hvis man bruger et glattejern i fugtigt hår, vil hårstråene blive brændt, og det både svækker dem og øger risikoen for, at de knækker.

Det er altså ikke kun de mange dyre produkter, der kan give dit hår sundhed, glans og fylde. Det kræver de rette rutiner og en skånsom behandling af sit hår både i forbindelse med hårvask, børstning og styling.

Hvis du efterlever alle disse råd, men alligevel oplever at dit hår føles glansløst og tyndt, kan du investere i forskellige plejende produkter.