apotek online

Vælg en ansigtsmaske som passer til din hudtype

 

Hvis du ønsker at gøre lidt ekstra for din hud, kan du anvende en ansigtsmaske en gang om ugen. Der findes mange slags ansigtsmasker, der er tilpasset hver enkelt hudtype. I denne artikel vil vi forklare, hvad en ansigtsmaske er, og hvorfor det er godt at supplere sin hudplejerutine med en maske fra tid til anden.

Fordelene ved ansigtsmasker

Ansigtsmasker er en effektiv løsning til den kedelige hud. Ser huden grå og trist ud kan du med fordel supplere med en god og nærende ansigtsmaske. Ansigtsmasker bruges efter behov, men typisk kan de anvendes en til to gange om ugen alt efter, om den er fugtgivende eller dybderensende. Der er også forskel på, hvor længe ansigtsmasken skal sidde på huden. Det kan være alt fra 5 til 30 minutter. Det er vigtigt at følge anvisningen bag på produktet for at opnå den fulde effekt. Efter længere tids brug kan du begynde at se en forbedring i din hud. Det kan være, at huden har fået mere glød, de fine linjer er minimeret eller at rødmen er på retur. Ansigtsmasker kan købes hos dit apotek online eller i fysisk butik, hos Matas eller i helsekostbutikker.

Typer af ansigtsmasker

Det er vigtigt at købe en ansigtsmaske, som passer til din hudtype for at opnå den fulde effekt. Derudover skal du huske at følge anvisningen bag på pakken. Hvis der eksempelvis står ”bruges inden sengetid” eller ”husk at bruge en dagcreme med SPF”, bør du overholde det, ellers kan din hud risikere at tage skade. Hvis du har anvendt en skrubbemaske eller kemisk peeling, har huden behov for god fugtgivende creme efterfølgende.

Der findes forskellige slags ansigtsmasker:

Fugtmasker – Skandinavisk hud har behov for fugt, da klimaet er mere tørt nordpå. Fugt er med til at minimere fine linjer, og på den måde kan dannelsen af rynker reduceres og udskydes. Fugtmasker er ideelle til personer med tør hud, men kan anvendes af alle.

Mudder- og lermasker – Mudder og ler absorberer overskydende olie fra huden og har samtidig en dybderensende effekt. Mudder- og lermasker passer til personer, som har kombineret eller fedtet hud. Brug gerne en fugtgivende creme bagefter for at undgå udtørring af huden.

apotek online

Skrubbemasker – Skrub de døde hudceller af med en god skrubbemaske og få gløden tilbage i kinderne. Det er vigtigt at skrubbe forsigtigt for at undgå rifter i huden. Skrubbemasker kan anvendes af alle, men hvis du døjer med sart hud, anbefales det er vælge en maske med små skrubbekorn.

Sheetmasker – Hvis du ønsker en engangs luksusbehandling, er sheetmasker det perfekte valg. Sheetmasker kommer i alskens varianter, og du vælger blot en, som passer til din hudtype.

Peel-off masker – Døjer du med hudorme, er peel-off masker det rette valg. Når ansigtsmasken er størknet, skal du forsigtigt rive masken af, mens hudormene trækkes med ud. Hvis du døjer med hudorme på næsen, kan du sagtens nøjes med kun at smøre produktet på næsen.

Peelingmasker – Kemisk peeling er blevet mere udbredt og bør anvendes med omhu. Masken er typisk lavet på frugtsyre, som går ind og fjerner døde hudceller. Kemisk peeling er særlig egnet for personer med ar, urenheder eller rynker. Vær særlig opmærksom på at overholde anvisningen på produktet for at undgå skader i huden.