Kom de tørre læber til livs

kvinde smører tørre læberTørre læber kan være ganske ubehageligt, og indimellem også svært at slippe af med, når de først er kommet. Tørre og sprukne læber opstår pga. temperaturforskelle både udenfor og indenfor.

Derfor vil flere også opleve tørre og sprukne løber i vinterhalvåret, hvor temperaturen er kold udenfor og varm indenfor. Et tørt indeklima kan ligeledes være årsag til tørre læber.

Selvom tørre læber er træls og mindre kønt at se på, er det heldigvis nemt at behandle og med nedenstående råd, kan du endelig komme dine tørre læber til livs.

Undgå at slikke på læberne

For de fleste er det en naturlig ting at slikke sig på læberne med tungen, hvis de føles en smule tørre, men det skal du stoppe med, hvis du gerne vil have flotte og bløde læber. Spyttet indeholder nemlig nogle enzymer, som er med til at udtørre dine læber endnu mere, så vil du gerne have bløde læber, skal du altså holde dig fra at slikke dig på læberne.

På med læbepomaden

Læbepomaden er dit bedste værn mod tørre læber. Du skal huske at smøre dem, så snart du mærker, at dine læber har brug for frugt, så du undgår at slikke på dem. Du kan med fordel sove med læbepomaden om natten, så den forbliver på og rigtigt kan fugte dine læber. Vælg gerne en, der er lidt federe i det, så den kan pleje hele natten. På dit online apotek finder du et stort udvalg af læbepomader, alt fra læbecreme og læbebalsam til almindelig læbepomade. Når du sover med en fed læbepomade, vil du vågne op med bløde læber næste morgen. Husk også altid at have en god læbepomade med dig i tasken, så du altid kan komme tørre læber til undsætning.

Vælg en læbepomade uden skadelige stoffer

Mange læbepomader indeholder alle mulige skadelige stoffer, som slet ikke er nødvendige for at få dine læber bløde igen. Det kan eks. være mineralske olier (vaseline eller petrolatum), som kan være kræftfremkaldende, hormonforstyrrende stoffer eller helt almindelig parfume, der kan give dig allergi. Når du skal vælge din læbepomade, er der ingen grund til at vælge en med disse stoffer, så derfor kan du lige så godt vælge en uden kemi. Gå efter produkter uden parfume, og som er allergi- eller svanemærket, så du ved, at produktet er sikkert at påføre læberne.

Undgå at røre ved læberne

kvinde med tørre læberDet kan være fristende at røre ved læberne, hvis de er tørre, og måske fjerne de tørre hudflager, der sidder på læberne, men det er en yderst dårlig idé. Får du først pillet i læbernes tynde hud, kan det resultere i sår på læberne, og det kan gøre endnu mere ondt. Derfor skal du bare påføre læbepomaden med det samme, så du undgår at pille i dem.

Husk væsken

Ligesom når huden i dit ansigt eller på resten af kroppen kan blive dehydreret, så kan huden på læberne det også. Du kan derfor forsøge at undgå tørre læber ved at drikke rigeligt med vand, og undgå udtørrende ingredienser, som eks. koffein. Når du og din krop får den nødvendige væske, altså vand, vil du have det meget bedre, og huden undgår at blive tør.