Få en flot efterårshud med masser af fugt

Kvinde-med-flot-efteraarshud

Sommeren med sol og varme er ved at nå sin ende, og lige om hjørnet venter efteråret med blæst og kulde. I takt med at sæsonen skifter, er det også blevet tid til at skifte den lette ansigtscreme ud med cremer, der giver masser af fugt.

Med efteråret og vinteren stilles din hud nemlig overfor nye udfordringer. Temperaturerne falder og baner vej for kold luft med en lavere luftfugtighed. Det betyder, at huden bliver mere tør og dehydreret, og har brug for mere næring og pleje.

Udover at skifte sommerjakken og sommersandalerne ud med varmere overtøj, kan det dermed også blive nødvendigt at skifte nogle af hudplejeprodukterne ud med nye og ændre den daglige hudplejerutine, så den passer til den nye sæson.

Tips til en flot efterårshud

Vil du også have en flot efterårshud giver vi dig her gode tips til, hvordan du passer og plejer din hud i efterårsmånederne.

Giv din hud masser af fugt i den daglige pleje

I efteråret (og vinteren for den sags skyld) er det vigtigt at give huden masser af fugt. Det skyldes, at huden bliver mere tør og dehydreret i de kolde måneder og derfor kan føles strammere og mere sensitiv. Sørg derfor for at bruge produkter som modvirker udtørring og giver fugt.

Skånsom ansigtsrens

Ansigtsrens er det første produkt du skal bruge i din hudplejerutine. Her er det vigtigt at vælge en ansigtsrens som for eksempel en rensemælk eller en rensecreme, som ikke virker udtørrende, og som kan rense ansigtet skånsomt.

Fugtgivende serum eller olie

Efter ansigtsrensen er det en god idé at bruge en god fugtgivende serum, som kan give fugt og næring til huden, og som efterlader huden blød og ensartet. En serum kan være med til at give din hud et fugtboost og samtidig fungere som et ekstra beskyttende lag. Ecooking har lavet en god fugt serum, der egner sig til alle hudtyper, og som gør huden gennemfugtet.

I stedet for serum kan du også vælge at bruge en olie. En god ansigtsolie kan være med til at give din hud en masse fugt og pleje, og kan ligesom serum fungere godt som et supplement til ansigtscremen. Sørg dog for ikke at bruge for meget olie. Et par dråber ansigtsolie i din ansigtscreme er tilstrækkeligt.

Plejende og nærende ansigtscreme

Til at afslutte din hudplejerutine er det vigtigt med en god ansigtscreme. I efterårsmånederne er det nødvendigt at skifte de lette cremer ud med nogle, der er lidt federe, og som derved kan holde huden gennemfugtet og give den pleje og næring.

Ecooking har blandt andet også lavet en 24 timers creme, der er en fugtgivende creme, som både kan bruges dag og nat, og som indeholder ingredienser, der holder huden gennemfugtet.

Fugtgivende-og-plejende-creme-til-efteraaret

Kom ned i dybden med en eksfoliering og fugtmaske

I efteråret er det også en rigtig god idé at sørge for at eksfoliere huden for at fjerne døde hudceller og give din hud fornyelse og glød. Sørg dog for ikke at eksfoliere huden for ofte, da huden er tilstrækkeligt udsat med de faldende temperaturer. Eksfoliér derfor kun huden et par gange om måneden og brug en syrepeeling, som er mere skånsom end en scrub.

Efter du har eksfolieret huden, kan du med fordel benytte en lækker fugtmaske. En fugtmaske hjælper med at give godt med fugt til huden og styrker desuden hudens barriere, så den bedre kan stå imod de køligere måneder.

Plej huden indefra

Da din hud har brug for ekstra pleje i efterårsmånederne, kan det være en god idé at supplere din hudpleje med pleje indefra. Dette kan du blandt andet gøre ved at huske at drikke rigeligt med vand. Dehydreret hud kommer blandt andet af væskemangel. Derfor er det vigtigt, at du holder din hud hydreret ved at få tilstrækkeligt med væske.

Derudover kan du også overveje at supplere din kost med kosttilskud, som kan give din hud fugt indefra. Det kan blandt andet være kosttilskud med omega 3, omega 6 eller omega 9. C-vitaminer er også gode vitaminer til huden, som giver huden glød, og gør huden mere ensartet.

Små justeringer i din hudpleje er vejen frem

Hudens tilstand og behov skifter hele tiden, og når kalenderen viser efterår, kan det derfor være en god idé at kigge efter en ekstra gang for at sikre, at du har alt det du behøver på badeværelseshylden. Det betyder ikke nødvendigvis, at du skal skifte alle dine hudplejeprodukter ud.

Derimod bør du i højere grad kigge på, om dine serums og cremer lever op til det, som din hud har brug for, når sæsonen skifter. Det handler således i højere grad om at lave små justeringer i din daglige hudplejerutine og i dine hudplejeprodukter, så din hud får lige præcis det, som den har brug for, når efteråret rammer.