6 skridt til et sundere liv

6-skridt-til-et-sundere-liv-oeverste-billedeDet at være sund handler ikke blot om mad og motion. Sundhed dækker nemlig over en lang række andre aspekter. Når man er i balance med sig selv, sin krop og sit sind er man langt mere sund, end hvis man udelukkende tænker på varieret kost og motion. En stor del af menneskers sundhed kommer nemlig indefra i form at velvære, positive tanker og god energi.

Der findes forskellige metoder man kan benytte for at blive sund. En stor del af det er individuelt og derfor kan sundhed ikke som sådan defineres. Alligevel får du her i artiklen 6 gode råd, der kan være din guide til et sundere liv.

1.      Taknemmelighed

I en travl hverdag glemmer man ofte at være taknemmelig for det man har. Derfor er det vigtigt at minde sig selv om at sætte pris på de gode stunder og for eneste dag, man har. Selvom hverdagen kan føles travl og uoverskuelig er livet en gave, som man skal sætte pris på og passe på. En positiv tankegang og en taknemmelighed for hverdagen et vigtigt aspekt, hvis man vil føle sig sund.

2.      Hjælpsomhed

6-skridt-til-et-sundere-liv-hjaelpsomhedDe fleste mennesker mærker en lykkefølelse indeni, når de gør noget godt for andre. Derfor er det aldrig en dum idé at sætte tid af i sin hverdag til at gøre noget for andre. Det kan være små hverdagsting, som at hælde kaffen op til en kollega, holde døren for en fremmed eller noget helt tredje. Det er sundt at være hjælpsom, og dette kommer i de fleste tilfælde tilbage til dig.

3.      Motion

Vi kommer ikke udenom den. Motion i hverdagen giver energi og velvære, og det skal ikke anses for at være en pligt. Det er vigtigt at vælge den motionsform, der passer bedst til dig. For at være motiveret til at dyrke motion, skal det være noget, der gør dig glad.

Motion i hverdagen behøver ikke at være tidskrævende. Det kan være at tage trapperne fremfor elevatoren eller blot at øge dine skridt dagligt. Når man kommer i form bliver man ofte sundere, smukkere og gladere.

4.      Kost

6-skridt-til-et-sundere-liv-kostLigesom motion er kost også en af de ting, man ikke kommer udenom, når man gerne vil være sund. Det handler om at lære sig selv at spise mere grønt og skære ned på de måltider, der består af take-away. Lav i stedet god, sund og hjemmelavet mad. Der findes masser af alternativer for sund og nem mad, der også smager godt.

Det er vigtigt at sørge for, at man får de rette vitaminer og kalorier indenbords i løbet af en dag. Hvis du har svært ved at få dem gennem din almindelige kost, kan det være en fordel at supplere med kosttilskud.
Et eksempel på et kosttilskud er multi-tabs, der blandt andet indeholder C-vitamin, hvilket mindsker træthed og udmattelse, og giver dig energi. Derudover forbedrer multi-tabs også immunforsvaret, der skal forsvare dig og din krop imod sygdomme.

5.      Kig væk fra skærmen

Smartphones, tablets og andre digitale enheder er en kæmpe del af vores hverdag, det kan ikke undgås at, der bruges tid bag de forskellige størrelser af skærme. Det er dog vigtigt at give sig selv lov til at kigge væk derfra en gang imellem. Har du et stillesiddende job foran en skærm, så husk at give dig selv lov til at kigge væk fra skærmen og få strækket dine ben eller gå udenfor og få frisk luft i løbet af dagen.
Det er vigtigt at komme udenfor, da man på den måde for de vigtige D-vitaminer.

6.      Søvn

6-skridt-til-et-sundere-liv-soevnSøvn er noget af det vigtigste for os, hvis vi skal have en hverdag til at fungere. Det er vigtigt, at du sover tungt og godt, så du er frisk, veludhvilet og fyldt op med energi til dagen der kommer. Hvis du har problemer med at sove, kan det være en fordel at slukke for fjernsyn, computer og telefon når du nærmer dig sengetid. De har nemlig en negativ indflydelse på søvnkvaliteten.