Bliv skøn indefra med disse kosttilskud

Kvinde tager kosttilskudNår vi ønsker at gøre noget godt for vores hud, hår eller krop, vælger rigtig mange af os at investere i dyre skønhedsprodukter, tage en tur til kosmetologen eller til frisøren. Der findes da også rigtig mange måder du kan pleje dig selv udefra, men faktisk kan det være ligeså godt at pleje indefra.

Du kan nemlig gøre rigtig meget for at styrke både din skønhed og sundhed ved at pleje din hud, krop og hår indefra. Måden du gør det på kan både være gennem den kost du spiser, men også ved at tage kosttilskud.

Kosttilskud fungerer som et rigtig godt supplement til kosten, men bør aldrig træde i stedet for en sund og varieret kost. Husk derfor også at en sund kost kan gøre meget for en sund krop. Herunder vil vi dog fokuserer på kosttilskud og guide dig til, hvilke kosttilskud du kan tage, hvis du ønsker lidt hjælp til styrke din skønhed indefra.

Få en pænere hud med fiskeolie

Får du ikke tilstrækkeligt med fisk, kan du supplere din kost med fiskeolie. Fiskeolie er et meget populært kosttilskud, da det indeholder omega-3 fedtsyrer, som er gode, sunde og essentielle for både kroppen og huden.

Omega-3 har blandt andet en positiv virkning på både hjerte-kar-sygdomme og gigtlidelser, og bidrager desuden til et stabilt blodtryk, et normalt syn og en normal hjernefunktion. Derudover er omega-3 også godt for huden, da det virker antiinflammatorisk og dermed kan dæmpe irritation i huden.

Omega-3 hjælper desuden med at smøre både kroppen og huden indefra, og gør huden glattere samt giver huden en flot glød.

Kvinde spiser fiskeolie

Få sundt og stærkt hår med kosttilskud til håret

Drømmer du om et sundt og stærkt hår, men er du ikke udstyret med en stor, flot hårpragt fra naturens side, kan du hjælpe håret lidt på vej med kosttilskud. Kosttilskud til håret indeholder typisk biotin og zink, som bidrager til vedligeholdelsen af et normalt hår og hud. Zink bidrager desuden til vedligeholdelsen af normale negle.

Derudover kan det også være en god idé at gå efter kosttilskud til håret, som indeholder selen, der også bidrager til et normalt hår, eller som indeholder kobber, der bidrager til den naturlige pigmentering i håret.

Der findes rigtig mange forskellige kosttilskud til håret på markedet, og herunder også hårvitaminer. Hvilke du skal vælge afhænger af dine præferencer. Dog er det en god idé at vælge et kosttilskud, der indeholder et højt indhold af biotin og zink.

Få en god fordøjelse med mælkesyrebakterier

Døjer du med uren hud, rosacea eller eksem, kan det skyldes en dårlig fordøjelse. En dårlig fordøjelse kan nemlig ses på huden og påvirker udseendet. Her kan det derfor være en god idé at tage mælkesyrebakterier til kosttilskud.

Mælkesyrebakterier eller probiotika bidrager nemlig til en god fordøjelse og hjælper med at skabe en sund balance i mave-tarm-systemet ved at nedbryde de dårlige bakterier. Mælkesyrebakterier hjælper på den måde også mod maveproblemer og gavner desuden immunforsvaret.

Få en smukkere og glattere hud med kollagen

I takt med at vi bliver ældre, falder kollagenniveauet i huden. Dette gør, at huden mister sin fasthed og elasticitet, og der opstår flere fine linjer og rynker. Vil du gerne fastholde dit ungdommelige udseende, kan det derfor være en mulighed at tage kollagen som kosttilskud.

Kollagen hjælper med at forbedre strukturen i huden, og gør huden mere fast. Derudover hjælper kollagen med at reducere linjer og rynker, så huden fremstår flottere og mere ungdommelig. Kollagen har desuden en masse sundhedsmæssige fordele, og det er derfor et godt kosttilskud at tage, hvis du gerne vil styrke din skønhed og sundhed indefra.