Lær at tæmme dine naturlige krøller med disse 4 tips

Hvis du fra naturens side er er velsignet med krøller, så har du sikkert også oplevet, at det ikke altid er helt nemt at få styr på dem. Dine krøller lever nogle gange sit eget liv, og kan være svære at få flotte uden at de kruser.

Men, det er der heldigvis råd for. Vi har samlet en række tips til, hvordan du får styr på dine naturlige krøller, så de ser velplejede ud.

Brug fugtgivende shampoo og balsam

Hvis du har hørt om Curly Girl metoden, ved du måske, at der er meget fokus på at pleje krøllerne og undgå skrappe sager i håret. Dette gælder også din shampoo og balsam.

Når du gerne vil have lidt mere styr på krøllerne, og undgå kruset hår, så starter det hele nemlig med din shampoo. Et krøllet hår har fra naturens side brug for mere fugt, fordi håret er tørt. Tørheden i håret er også grunden til, at dine krøller bliver kruset. Derfor skal du selvfølgelig sørge for at vælge en shampoo der giver dit hår så meget fugt som muligt. Du skal helst undgå shampoo med sulfater, da sulfater trækker fugten ud af håret, og dermed gør det tørt. På dit online apotek kan du finde flere forskellige sulfatfri shampooer. Her findes desuden også vaskebalsam, hvis du hellere vil afprøve dette til dine krøller. Her finder du også mange produkter til krøllet hår, så du kan finde det, der virker bedst for dig.

Du kan også vælge at vaske dit hår med en såkaldt vaskebalsam, også kaldet for co-wash (conditioner wash). Her bruger du blot en plejende balsam til at vaske håret med.

Din balsam skal desuden også være fugtigvende, så du giver håret de bedste betingelser. Når balsam er påført, skal du huske at rede håret med fingrene eller en bred kam. Hvis du reder det efter badet, kan du risikere at knække hårstråene.

Giv fugt til håret

Krøllet hår kræver hele tiden fugt. Derfor må du også investere i både gode produkter og lidt ekstra tid foran spejlet, hvis du gerne vil have smukke krøller. Alt efter om dit hår er stort eller fint, kan du benytte forskellige hår- og stylingprodukter. Vigtigst er dog, at du påfører en leave-in kur i håret umiddelbart efter hårvask. Det er med til at holde på fugten. Dernæst kan du begynde på dine stylingprodukter. Om du vælger krøllecreme, gel, mousse, voks eller olie, eller en kombination af dem alle er underordnet, Så længe du vælger dem, der giver den type krøller, du ønsker. Måske skal du prøve dig frem med et par forskellige produkter, før du får det ønskede resultat.

Når du kigger efter stylingprodukter, bør du undgå produkter med silikoner og alkohol. Alkohol udtørrer dine krøller, og silikoner lægger sig som en hinde på håret. Det giver et glansfuldt look, men under overfladen er håret ikke nødvendigvis så sundt, som det ser ud. Derfor er det bedre at pleje håret i dybden.

Undgå ødelagt hår med den korrekte hårtørring

Når håret er rent, må du endelig ikke frottere det, som du måske ellers ville gøre, hvis du skal tørre håret. Men dette kruser og ødelægger rent faktisk håret meget mere, end du tror. Derfor skal du i stedet klemme vandet ud af håret eller bruge en bomulds T-shirt til at suge vandet ud af håret.

Herefter kan du vælge at tørre håret på to måder: lufttørring eller føntørring. Uanset hvilken metode du vælger, skal du påføre dine hår- og stylingprodukter i håret inden tørring. Hvis du vil tørre det med en føntørrer, skal du bruge den medfølgende diffuser. Sving håret ned mod gulvet, og tør herefter håret på den lavest mulige indstilling. Det tager tid, men til gengæld bliver håret ikke skadet nær så meget som ved høj varme.

Pas på håret med silke

Sover du på et helt almindeligt bomuldspudebetræk? Hvis ja, så kan du godt smide det bagerst i skabet og investere i et i silke eller bambus.

Når du sover, bliver håret slidt på betrækket. Vælger du at sove på silke, vil håret ikke blive så filtreret og ædelagt som på et almindeligt betræk. Derudover så er silke fantastisk at sove på, og medvirkende til at mindske rynker i huden.