Vidste du, at Beauté Pacifique var først med dokumenteret hudforyngelse?

Beauté-Pacifique anti age

I gamle dage var det hekse og vise mænd, der hjalp godtfolk med at klare småskavanker, kurere sygdomme og hjælpe med velvære – selvom det næppe har heddet velvære i den tid. Det var en tid, hvor man brugte planter til mange ting, fordi det var sådan, man troede, at det var.

Der var selvfølgelig en grund til, at man troede, at den ene eller den anden urt hjalp på bestemte ting, men i og for sig havde man ikke noget bevis. Det var heller ikke bevist, at der var en effekt af det, man gav folk.

Når vi snakker om hudpleje, skal vi faktisk rigtig langt op i tiden, inden vi støder på produkter, som beviseligt har en effekt i forhold til at forynge huden. Der kan godt være lidt national stolthed med, når vi tænker over det, fordi det første produkt med den bedrift er fra danske Beauté Pacifique.

Først effekt i 1997

Det er produktet Crème Métamorphique, der har æren af at være det første produkt, der har haft en dokumenteret effekt til at forynge huden i en grad, at det er beviseligt. Det man også kalder signifikant, altså at det er sikkert, at det er det pågældende produkt, der primært er bag effekten, man ser.

Cremen er fra Beauté Pacifique, og faktisk kan man stadig købe cremen i dag, de steder der sælger Beauté Pacifique.

Det var først i 1997, den første creme med dokumenteret signifikant foryngende effekt kom på markedet, og det er lidt tankevækkende, når man tænker på samfundet i dag. Der er stor fokus på, om produkter rent faktisk holder, hvad de lover, hvad er effektivt, hvad er sundt og mange andre lignende spørgsmål.

På godt 20 år er vi altså gået fra at få det første produkt, som beviseligt er effektivt inden for foryngelse af huden til en verden, hvor der er så meget viden om alting, og alting bliver testet meget grundigt – i hvert fald i Danmark.

I dag er alting testet

Testede produkter

Du kan næsten ikke se en reklame for et eller andet skønhedsprodukt, uden at man bliver præsenteret for, at det er dermatologisk testet, klinisk testet eller noget lignende. Der er stor fokus på, at forbrugerne godt ved, at de har mange muligheder for at gå andre steder hen, og derfor skal de gode argumenter på bordet.

Der er selvfølgelig altid det med, at man kan foretrække bestemte brands af en eller anden grund, og der er en masse markedsføringstekniske elementer ind over, men et argument har altid været effektivitet. Den oplyste forbruger ser igennem de flotte farver og de spændende reklamer for at vælge det, der virker.

En måde at få fat på dem er altså ved at fortælle, at produkterne er testet grundigt. En helt anden ting er, at i Danmark har vi meget strenge regler for sådan noget som hudpleje.

Alt der skal indtages eller være i tæt kontakt med vores hud, som skønhedscremer og den slags jo trods alt skal, har været igennem en masse tests for at sikre sig, at det i hvert fald ikke er skadeligt.