Ved du egentlig, hvad aromaterapi er? Bliv klogere på æteriske olier her
Aromaterapi og æteriske olier er noget, man støder påregelmæssigt, hvis man godt kan lide at kigge efter cremer og den slags. Hvor de er lette at få øje på, er det sværere for mange, hvis de bliver spurgt, at forklare hvad aromaterapi og æteriske olier egentlig dækker over.
Man fornemmer, at det er en god ting, og at det kan gøre nogle gode ting for ens hud og ens velbefindende, men det afdækker jo ikke rigtig, hvad det er for noget.
Grunden til at denne artikel kommer ind på begge dele ersimpel nok, nemlig at de to ting hænger meget tæt sammen. Aromaterapi er nemliggroft sagt brugen afæteriske olier i en eller anden form for alternativ behandling eller eventuelt supplement til konventionel behandling.
Det handler altså om at få os til at have det bedre på den ene eller den anden måde. I Danmark er der meget få, der udelukkende er behandlere inden for aromaterapi, men andre steder i verden er det mere udbredt som selvstændig behandling.
En del af meget hudpleje
Meget hudpleje og mange renseprodukter indeholder en eller anden form for æteriske olier, fordi de ofte er meget aromatiske. Det er ikke helt tilfældige, at brugen af æteriske olier hedder aromaterapi, når alt kommer til alt.
Hvor meget der bliver lagt vægt på den terapeutiske del af produkterne er forskelligt fra producent til producent. Nogle ”nøjes” med at lade disse olier indgå i produkterne, og så bliver der fortalt om de gode egenskaber, de kan have på eksempelvis tør hud, hvis det er det, produkterne kan gøre.
Andre producenter som danske Tromborg, lægger mere vægt på det aromaterapeutiske aspekt. I beskrivelsen af Tromborg via linket her kan man eksempelvis se, at Tromborg kombinerer planteekstrakter med ’aromaterapeutiske egenskaber’.
Årsagen til enten at lade aromaterapien skinne igennem i markedsføringen hænger naturligvis sammen med den måde, man gerne vil positionere sine produkter i markedet.
Olierne kan bruges på mange måder
De æteriske olier kan bruges på mange måder, og de har faktisk været brugt i mange år. Allerede i det antikke Grækenland har man fået beskrevet noget lignende æteriske olier, og brugen af planteekstrakter ser man beskrevet mange gange og mange steder i historien.
Olierne kan som nævnt ovenfor være en del af cremer, som Tromborg har valgt det, for at få den ønskede virkning. Det kan dog også bruges på mange andre måder, så man kan finde den måde, der passer bedst med en selv.
Eksempelvis kan man indånde olierne, og det kan gøres på forskellige måder. Man kan dryppe lidt på hovedpuden, så man kommer til at få nogle af dampene, mens man sover, men man kan også hælde lidt olie i en såkaldt damplampe. Her står et fyrfadslys typisk og varmer olien i en lille skål ovenover, som fordamper, så man kan indånde den.
Endelig vil mange også nikke genkendende til, at man kan hælde lidt olie i et karbad eller på hænderne i en massage, så man kan få påført olierne på sin vis direkte på huden.