Tør hovedbund – sådan bekæmper du det

Tør hovedbund bekæmpes sådan

De fleste af os kender nok til det at have irriteret hovedbund. Det er de færreste, der ved, hvad der i virkeligheden ligger til grund for, at vores hovedbund klør, og virker tør.

De fleste sygdomme i hovedbunden og i selve håret, skyldes de små talgkirtler, som der er i vores hud. Nogle hovedbundssygdomme opstår på grund af et underskud i talgkirtlerne, mens andre opstår på grund af en overflod af samme.

Hvis talgkirtlerne er i enten overskud eller underskud, kommer floraen ud af balance, og herefter kommer de normale symptomer på en irritabel hovedbund. De mest almindelige symptomer på tør hovedbund er rødme og kløe i hovedbunden, og en følelse af irriteret hud.

Det kan være ekstremt generende at have tør hovedbund, men der findes heldigvis forskellige ting, man kan gøre for at udbedre irritationen. Det kan du læse mere om i denne artikel.

Kokosolie mod tør hovedbund

Kokosolie tør hovedbund

En af de rigtig gode og effektive kure mod tør hovedbund er kokosolie. Kokosolie bruges som bekendt mest til madlavning, men kan altså også være rigtig effektivt i kampen mod en tør hovedbund. Kokosolie kan nemlig trænge igennem håret, og dermed kan det bidrage til at gendanne kernen af fedt.

Kokosolie indeholder en masse fedtsyrer og proteiner, som alle er ekstremt sunde for både hår og hovedbund. Når man bruger kokosolie som pleje mod tør hud, er det vigtigt, at man doserer mængden. Man skal påføre en spiseske kokosolie, og den skal gerne være lun, så den er helt flydende.

Kokosolien skal derefter masseres ind i hovedbunden, og derefter skal håret pakkes ind i en plasticpose og have et håndklæde om. På den måde forbliver håret nemlig varmt, hvilket får kuren til at virke mere effektivt.

Kokosolien skal sidde i hovedbunden og håret i mindst en halv time og derefter vaskes ud med shampoo og balsam. Derefter vil man opleve, at hovedbunden bliver mindre irriteret samtidig med, at håret bliver langt blødere end før.

Decubal hovedbundskur

creme mod tør hovedbund

Hovedbundskuren fra Decubal er ekstremt effektiv, når det kommer til at behandle tør hud. Scalp Treatment fra Decubal er med til at øge blodcirkulationen med menthol samtidig med, at panthenol og hvedeekstrakt både blødgør og plejer den tørre og irriterede hovedbund.

Hudplejeserien fra Decubal indeholder både varianter til pleje af krop, hovedbund og hænder, og er en af de mest gennemtestede hudplejeserier på markedet.

Produkternes indhold består af meget enkle ingredienser, som er rene samtidig med, at der er med til både at pleje og genopbygge huden. Produkterne er desuden fri fra farvestoffer og parabener.

Dry Scalp Treatment, som er det produkt fra Decubal, der er udviklet til tør hovedbund, skal bruges et par gange om ugen. Det er vigtigt, at man masserer kuren ind i hovedbunden, og lader den sidde et par minutter. På den måde får hovedbundskuren nemlig tid til at virke.