Hudplejetips til din sommer

Hudplejetips til din sommer

Efter en lang vinter, hvor huden har været udsat for lidt af hvert. Vinteren er nemlig ikke just god ved vores hud, da den udtørrer den, og gør den sart og uren. På trods af at vi har gjort vores bedste for at passe og pleje vores hud i vintermånederne, kræver det også lidt ekstra pleje, når sommeren melder sin ankomst.

Derudover kan solen også være hård ved hunden, og det er derfor også vigtigt, at man i sommermånederne passer på sin hud – i hvert fald hvis man ønsker at holde den sund, fugtig og frisk at se på.

Hvis man gerne vil pleje sin hud på den bedst mulige måde i sommermånederne, er det afgørende, at man også bruger energi og tid på at forebygge, og samtidig beskytter huden fra solens farlige og stærke stråler.

1.      Dehydrering er et no-go

Drik vand om sommeren

Om sommeren mister man meget væske, fordi man sveder mere, end hvad der normalt er tilfældet. Det er ikke kun godt for vores helbred og velbefindende at sørge for at være hydreret og få nok væske. Det er faktisk også vigtigt for vores væskebalance i huden.

Hele sommeren bør man derfor drikke rigeligt med vand, så man ikke dehydrerer. Hvis man er hydreret vil huden nemlig have nemmere ved at forblive blød, idet den bliver fugtet hele sommeren.

2.      Glem ikke din fugtpleje

Hudplejetips til din sommer

Rigtig mange glemmer deres fugtpleje om sommeren. Det skyldes måske, at huden får sommerglød, og derfor kommer mange til at nedprioritere netop fugtplejen. Det er dog faktisk en af de største fejl, man kan begå – særligt i sommermånederne.

Vores hud har brug for at være hydreret, og det sker altså ikke blot gennem indtagelse af væske. Vores hud bliver nemlig også hydreret gennem fugtpleje. Nogle dropper fugtplejen, fordi den virker for fedtet, eller fordi den fedter huden til. Det er afgørende, at man vælger en fugtpleje, der passer til den hudtype, man har. Det kan for eksempel være, at man skal vælge en vandbaseret fugtighedscreme fremfor en oliebaseret.

3.      Ansigtsrens

Ansigtsrens

Når man har ferie, bruger man nogle gange dagen på afslapning derhjemme uden make-up eller andre produkter på huden. Det er en misforståelse, at man efter sådan nogle dage ikke nødvendigvis behøver at rense sin hud.

Efter en lang dag er huden ikke ren – uanset om man har brugt make-up eller ikke. Huden skal renses og have fugt mindst to gange om dagen – også i sommermånederne.

Det er også vigtigt, at man bruger en god skintonic. Om sommeren er det vigtigt at holde sine porer lukkede, og samtidig, at huden holdes kølig. Det kan man gøre ved hjælp af en god skintonic med gode køleegenskaber.

4.      Køl huden

Køl huden af med maske

Huden skal nemlig køles om sommeren, så den forbliver frisk og sund. Der findes andre måder at køle sin hud på, end ved at bruge en skintonic med gode køleegenskaber.

Der findes et hav af forskellige typer ansigtsmasker, der køler huden i ansigtet, og mange af dem kan man faktisk selv lave.

Prøv for eksempel at lave en ansigtsmaske ved hjælp af denne opskrift:

  • En halv agurk (blendet)
  • I spsk yoghurt

Lad den sidde i et kvarters tid. Det er hurtigt, effektivt og godt for din hud i ansigtet.

5.      Hold kroppen i balance

Hold kroppen i balance

Når du er glad, og din krop er i balance, kan det også ses på din hud. Hvis du spiser usundt, og ikke får motion nok, vil det hurtigt kunne ses på din hud. Et godt helbred og god energi kommer af varierende kost, motion og en god søvnrytme.

Det er dog vigtigt hele året – ikke blot i sommermånederne.