Konjaksvampe giver renere hud

Konjak svampe

Måske er du også stødt på konjaksvampe – eller konjac sponge, som de hedder på engelsk – i modeverdenen. Måske har du undret dig over, hvad denne forholdsvist nye trend går ud på. I så fald er du kommet til det rigtige sted. Her vil vi nemlig gennemgå, hvad en konjaksvamp er, hvordan man bruger den, og hvad fordelen ved den er.

Hvad er en konjac sponge?

Konjaksvampen er fremstillet af en asiatisk kartoffelsvamp, som er 100 % naturlig. På grund af dens mildt eksfolierende egenskaber og naturlige bakteriehæmmende indholdsstoffer, virker konjaksvampen som en genial rensesvamp, der er både skånsom og effektiv.

Når man anvender en konjac sponge til sin hudpleje, behøver man kun at bruge meget lidt eller slet ingen sæbe eller renseprodukt. Der findes forskellige svampe, som passer til forskellige hudtyper. Forskellene mellem svampene skal findes i de ting, som svampene er tilsat.

Følgende svampe fås på markedet:

 • Hvid svamp: Naturlig svamp uden yderligere ingredienser tilsat. Denne kan anvendes til alle hudtyper, også babyer og små børn, der fx døjer med eksem.
 • Pink svamp: Denne svamp er tilsat pink, fransk ler. Denne svamp er velegnet til personer, der døjer med tør hud. Svampen og leret giver hudens sin naturlige elasticitet tilbage.
 • Rød svamp: Denne svamp er tilsat rødt, fransk ler. Den røde svamp egner sig godt til personer, der har en sart, sensitiv eller moden hud.
 • Grøn svamp: Denne svamp er tilsat grønt, fransk ler. Svampen med grønt ler er velegnet til personer med normal, fedtet og kombineret hud. Det grønne ler fungerer til at absorbere snavs, olie og bakterier. Den rengør også porerne i huden.
 • Sort svamp: Den sorte svamp er tilsat brændt bambus. Svampen indeholder kul, som er aktivt, og dræber bakterierne i huden. Derfor egner svampen sig godt til personer med akne eller fedtet/ uren hud.

Svampene fås i en naturlig, rund form eller som firkantede skuresvampe-lignende svampe. De fås også i mindre udgaver til rejser og i ekstra skånsomme udgaver til babyer. Der findes også et konjakprodukt til øjnene.

Sådan anvendes konjaksvampen

Sådan anvendes konjaksvampen

Første gang du anvender konjaksvampen, skal du starte med at tage den ud af emballagen. Herefter gør du som følger, hvilket også gælder for anvendelse af svampen fremover:

 • Skyl svampen grundigt igennem ved at lade den suge vandet til sig, hvorefter du presser vandet ud og gentager processen et par gange.
 • Brug svampen i badet til at massere ansigtet med blide cirkulære bevægelser overalt, også øjnene. Du kan godt tilsætte dit almindelige renseprodukt eller sæbe, men brug kun en lille smule – mindre end normalt.
 • Når du er færdig, skyl da svampen godt igennem som før brug. Læg eller hæng svampen til tørre på et tørt sted – ikke i brusekabinen. Når svampen tørrer, bliver den mindre og helt hård. Dette er meningen.
 • Kog svampen i vand efter hver 14 dages brug. Dette dræber bakterier og holder svampen ren.
 • Når svampen begynder at se slidt og træt ud, skal den udskiftes. Den kan holder mellem 1 og 3 måneder ved god behandling.
 • Genanvend den kasserede svamp ved at bruge den i bunden af en potteplante. Her vil den holde på fugten og give din plante bedre levevilkår.

Find den konjac sponge, der passer bedst til dig, og kom i gang med at bruge den. Den kan nemlig give renere hud på bare et par uger!