Lær mere om slankepiller – sådan virker de

SlankepillerDer er mange forskellige slankeprodukter på markedet lige nu, og det kan være svært at vide, hvad man skal kaste sig ud i, hvis man gerne vil have vægten lidt ned. Derfor kan du her læse lidt mere om, hvordan slankepiller virker, så du er bedre forberedt, hvis det er den vej, du vil gå.

Selvfølgelig er der altid motion og sund kost, og det kan kun anbefales at kigge på disse aspekter af et vægttab. Slankepiller kan dog virke som et supplement for dem, der har svært ved at se en effekt.

Som hovedregel er der to måder, slankepiller virker på, og de bliver forklaret herunder om lidt, men det er også værd at huske på, at forskellige stoffer har forskellige virkninger på kroppen.

Derfor kan der være variationer og nuancer ved hvert produkt, som skal tænkes med i overvejelserne. Og så skal man selvfølgelig altid læse indlægssedlerne grundigt for at være sikker på, at man kan tåle det, man indtager. Spørg eventuelt hos din læge, hvis du er i tvivl.

Lukke af for optagelsen

Den ene typiske måde slankepiller virker på er ved at sætte en kæp i hjulet på optagelsen af energien fra maden. Det kan både være i form af fedt, kulhydrater og sukker. Et eksempel på slankepiller, der virker på denne måde er Orlistat Sandoz.

Ved at sætte en stopper for noget af den energi, som vil blive optaget i kroppen, får kroppen ikke mulighed for at lagre energien som fedt i kroppens fedtdepoter. Ved at ’gå glip’ af denne energi, bliver kroppen tvunget til at bruge andet til at finde næring, og her kan kroppen begynde at bruge af noget af det fedt, som allerede sidder på kroppen.

Det fedt, for nu at bruge fedt som eksempel på energi, der bliver forhindret optaget, vil i stedet for at blive optaget i tarmen få lov at passere gennem kroppen, indtil det bliver udskilt med de andre affaldsstoffer i afføringen.

Angribe mæthed og sult

MæthedDen anden typiske effekt man finder i slankepiller handler om mæthed og sult. Mæthed og sult hører jo uløseligt sammen, og derfor er det to sider af samme sag, og derfor er de slået sammen i samme kategori her.

Med denne taktik handler det om at fylde maven op med noget, som ikke indeholder meget energi, men som giver en følelse af mæthed i lang tid.

På den måde vil der gå længere tid mellem, man har lyst til at spise, og man kan spise mindre, inden man føler, at man er helt fuld af mad og gerne vil stoppe med at spise. Et eksempel på piller, der virker på denne måde, er Konjak-tabletter.

Hvad passer egentlig til dig?

Før du kaster dig ud i slankepiller, kan det være en rigtig god ide at kigge på, hvordan dit indtag af mad er. På den måde kan du bedst finde ud af, hvilke piller der vil virke bedst for dig.

Har du en lidt for sød tand mellem måltiderne, kan det være en ide med pillerne, der giver en mæthedsfornemmelse i længere tid, så lysten til søde sager ikke bliver så kraftig, men handler det snarere om, at din mad er meget fedt og energiholdig, kan pillerne, der virker på optagelsen af energien være en bedre ide.

Det er også vigtigt at orientere sig om eventuelle bivirkninger ved pillerne, og om der er nogen helbredsmæssige forhold, der gør, at man ikke må tage dem.

Er du i tvivl, kan du altid gå til din læge for at få råd om, hvordan du på den bedst mulige måde får et varigt vægttab.