Sådan giver du dine fødder den optimale pleje

Optimal pleje af fødder

Rigtig mange synes ikke, at deres fødder er specielt flatterende. Hele vinteren er de lukket inde i strømper og sko, og når de så skal luftes til foråret er de ikke blot skæve og fyldt med hård hud – de er også blege.

Det er faktisk ikke nødvendigt at have det så dårligt med sine fødder. Med den rette pleje kan dine fødder hurtigt blive lækre, bløde og klar til at blive vist frem.

Mange bruger fodfiler og pimpsten, hvilket er enormt hårdt for huden på fødderne og samtidig heller ikke særlig effektivt på længere sigt. Hvis man opsøger en fodterapeut, vil man med det samme få at vide, at man netop skal undgå fodfiler og pimpsten. Derudover skal man ikke pleje sine fødder ved at opløse dem i et fodbad.

Når du bruger en fodfil, fjerner du den hårde hud lige nu og her. Men faktisk stimulerer du også huden til på sige at danne endnu mere hård hud, og så er du pludselig i en ond cirkel.

Det kan være, at du er en af dem, der har brugt ovenstående metoder hele dit liv uden at opnå det resultat, som egentlig gerne vil. Frygt ikke – der findes også andre metoder, som er langt mere effektive og sundere for dine fødder.

En køkkensvamp kan gøre en forskel

Der er altså ingen grund til at gå ud og investere i en fodfil – det bedste værktøj har du nemlig højest sandsynligt liggende i køkkenskabet. Køkkensvampen er et godt og virkelig effektivt værktøj, når du skal af med døde hudceller.

Køkkensvampen skal bruges, når du lige har været i bad. Brug den grove side stille og roligt – det kilder måske lidt i starten, men du vænner dig til det.

Brug den rette fodcreme

Fodcreme til fødderne

Selvom køkkensvampen kan gøre meget, er det ikke sikkert, at den kan gøre det hele selv. Det hele kommer naturligvis an på, hvor plaget du er af hård hud på dine fødder.

Der findes mange producenter, der laver forskellige fodcremer – nogle mere effektive end andre. Tromborg er et eksempel på et mærke, der producerer effektive fodcremer, der både køler, lindrer og reparerer.

Du kan for eksempel prøve den såkaldte FF-creme fra Tromborg. Den indeholder planteekstrakter, vitaminer og olier. Brug cremen efter bad både morgen og aften, og du vil hurtigt kunne både se og mærke forskel på dine fødder.

Få hjælp udefra

Hvis du er meget plaget af hård hud på fødderne, eller hvis du i mange år har givet dine fødder den forkerte pleje, kan det godt være, at køkkensvampen og fodcremen fra Tromborg ikke er nok i første omgang.

I så fald kan det være en god idé at få en tid hos en fodspecialist, som for eksempel en statsautoriseret fodplejer. På den måde kan du komme godt i gang og få en effektiv behandling lige fra start.

Derefter kan du naturligvis selv holde det ved lige med køkkensvampen og en god fodcreme – for eksempel FF-cremen fra Tromborg.