Sådan kan du bruge argan olie

Argan olie

Argan olie anses efterhånden som værende lidt af et vidundermiddel, og bruges af mange til at pleje og behandle kroppen. Det er ikke helt forkert, at olien kan fungere som et slags vidundermiddel, men det kræver altså, at man formår at bruge det rigtigt.

I denne artikel får du et lille indblik i, hvordan du får mest ud af argan olie, og hvordan du med fordel kan bruge det. Det skal dog siges, at oliens virkning er individuel. Det er dermed ikke sikkert, at din liste ser ud som vores her på siden.

1.      Argan olie fremfor Aloe Vera

De fleste kender til Aloe Vera, og bruger det mod sår og rifter. Selvom Aloe Vera i mange år har været et af de bedste smertelindrende og helende produkter, så kan det altså godt betale sig at skifte den gode gamle Aloe Vera ud fra argan olie.

Olien kan nemlig være med til at effektivisere helingsprocessen, da den er rig på både fedtsyrer og E-vitamin, som renser og heler for eksempel rifter og sår. Faktisk er argan olien på til tre gange på effektiv som Aloe Vera, når det kommer til at skulle øge helingsprocessen.

For at sætte skub i helingsprocessen skal man altså blot smøre et tyndt lag olie ud på såret 1-2 gange om dagen.

2.      Den gode hudpleje

Argan olie er godt for huden

Vores hud er offer for en masse påvirkninger i form af for eksempel snavs, temperaturændringer og make-up. I takt med at vi ønsker en blød og stærk hud, er det selvfølgelig vigtigt, at vi formår at give huden den rette pleje.

Argan olie kan også bruges til vores hud, og mange oplever faktisk en betydelig forskel inden for få dage, når de bruger olien som en del af deres daglige hudplejerutine. Der er flere grunde til at olien er et godt hudplejevalg.

Det er også oliens høje indhold af fedtsyrer og E-vitamin, der gør, at den fungerer rigtig godt som hudpleje – præcis ligesom det var tilfældet med sår og rifter. Olien kan tilmed også bruges til både eksem og psoriasis, og har generelt en rigtig god virkning på tør hud.

3.      Slut med grimme negle

Fedtsyrerne i argan olie kan bruges som mere end hudpleje. Hvis du døjer med grimme negle, der har nemt ved at knække, kan olien måske være din løsning. Olien gavner nemlig både dine negle og dine neglebånd, og gør dem sunde, stærke og flotte.

Mange oplever en stor forskel blot ved at bruge et tyndt lag argan olie et par gange om ugen. Det er vigtigt, at det er et tyndt lag, da mængden af olie der bruges, ikke har en egentlig effekt på dine negle. Olien skal desuden have tid og mulighed for at kunne trænge helt ind for at virke, og skal altså ikke vaskes af.