Hold håret smukt – også på solferien

pige på strandVores hverdag er efterhånden ved at være normal, som vi kendte den før corona epidemiens indtog, uden restriktioner i Danmark og i mange andre lande i EU. Derfor er der mange som i år vælger at rejse væk fra Danmark i sommerferien og ned mod varmere himmelstrøg.

Har du planer om at rejse sydpå og dase i solen og pjaske i poolen? Selvom det er enormt lækkert at bade i havvandet eller poolen, så er det en anden snak, når det kommer til dit hår. Det har nemlig ikke godt af at få for meget salt- eller klorvand.

I denne artikel sætter vi fokus på, hvordan du kan passe godt på dit hår, når du er sydpå i varmen, så du slipper for at få ædelagt håret, inden du kommer hjem igen.

Plej håret med en kur

Dette punkt er nok et af dem, du bør gøre, uanset om du er syd på eller ej. Men når du rejser ned til varmen, så er dit hår mere udsat for sol, saltvand og klor. Det er alt sammen noget, der påvirker dit hår i en negativ retning, og derfor er det en stor fordel, hvis du sørger for at pleje håret grundigt. Det kan du bl.a. gøre med en hårkur. Du kan enten vælge, om det skal være en hårkur, du skyller ud af håret igen, eller om det skal være en leave in hårkur. En almindelig hårkur kan skal du bruge i badet, før din shampoo, mens en leave in hårkur er efter badet. Begge dele kan fungere godt til at beskytte håret mod salt og klor, og du kan finde de to typer af hårkure på dit apotek online.

Brug en god og fugtgivende balsam eller olie

Når du gerne vil passe godt på håret i sommervarmen, så er en fugtgivende balsam også rigtig vigtigt. Denne kan give håret den fugt, der er behov for, og i kombination med en leave in hårkur, er du godt sikret mod tørt hår.

Det kan også være en god idé at påføre en smule olie i håret, da dette yderligere kan give både fugt og glans til håret.

Brug en sommerhat

Den bedste løsning til at beskytte dit hår mod solens skarpe stråler og saltvand er en hat og intet mindre. En hat yder dig beskyttelse til både hår og hovedbund, så du dermed også undgår at blive forbrændt i hårbunden. Vælg en flot hat, der matcher dit outfit, og du er klar til at nyde solen hele dagen.

Drik rigeligt med vand

Hvis din krop er dehydreret, kan dit hår også blive det. Derfor er det vigtigt, at du drikker rigeligt med vand i løbet af dagen, så du undgår at få tørt og kedeligt hår. En bonus er, at vand også er godt for resten af kroppen, fordi det hjælper dig mod at undgå dehydrering af kroppen.

Pas på farvet hår

pige med lyserødt hårEr dit hår farvet, skal du være ekstra opmærksom, når du opholder dig i solen på din ferie. Her skal du have fat i produkter specielt udviklet til farvet hår. Disse produkter vil nemlig beskytte farven imod at falme, så pengene hos din dyre frisør ikke er helt spildte.