Er du træt af dine ar? Så bør du overveje fraktioneret CO2-laser

Hud

Størstedelen af alle mennesker har oplevet at have perioder i deres liv med et par eller flere urenheder i huden pga. hormonel ubalance eller forkert kost.

Disse urenheder kan i flere tilfælde efterlade ar, hvis de er blevet pillet ved, hvilket skaber skader i hudvævet. Og ar, især hvis de er placeret i ansigtet, kan i mange tilfælde påvirke både selvtillid og udadvendthed i så høj grad, at det kan gå hen og blive invaliderende.

Heldigvis findes der i dag flere forskellige midler til at få ar til at forsvinde eller syne mindre, og her er fraktioneret CO2-laser især værd at overveje, hvis du virkelig ønsker at se gode resultater.

Hvad er fraktioneret CO2-laser?

Ar

Under en fraktioneret CO2-laserbehandling bliver hudens egne genopbygningsprocesser stimuleret, da huden får tilført små kontrollerede skader, som herefter vil blive repareret ved dannelse af nyt kollagen.

Under behandlingen vil laseren opvarme de små prikker i huden, som ligger i et tæt netværk i en dybde på 1 mm. Herved påvirker laseren både læder- og overhuden i form af små, fine og præcise skader, som bidrager til en effektiv hudforyngelse samt en kort helingstid.

Dette sker grundet en nydannelse af overhuden og hudens bindevæv i læderhuden, da læderhuden trækker sig sammen under opvarmningen, og danner nye kollagenfibre samt glykosaminoglykaner, der er grundsubstansen i læderhuden. Og netop disse fibre er vigtige for både elasticitet og tæthed i din hud og dens udseende.

Behandling med CO2-laser

Laser

Fraktioneret CO2-laserbehandling er især effektiv mod akne ar, men samtidig er den også god mod rynker, alderspletter, fine linjer og slap hud. Selve behandlingen vil typisk vare i mellem 30 og 60 minutter, og føles som en prikken i huden. Dog er nogle hudområder mere følsomme end andre, og derfor kan det nogle steder være en smule smertefuldt at få behandlingen foretaget.

Efter behandlingen vil huden ofte være rød og varm og svie på samme måde som en solskoldning. Herefter vil rødmen tiltage de næste to til tre dage, hvor der kan opstå eventuelle små sår og pletvise blødninger, hvor huden er tyndest.

Efter dette vil huden skalle af. Huden vil normalt være helet allerede efter en lille uge, hvorefter det igen er muligt at anvende makeup. Efter behandlingen skal du være opmærksom på at beskytte huden mod sollys, da dette ellers kan medføre misfarvning af de behandlede områder. Hertil bør du benytte sol- eller dagcreme, som indeholder minimum faktor 15, når du går ud for at beskytte din hud. Du kan bl.a. købe dagcremer med solfaktor hos dit online apotek.

Hvilket resultat kan man forvente?

Først og fremmest er det vigtigt, at du er klar over, at CO2-laserbehandling kan være omkostningsfuld at få udført, da der normalt vil skulle foretages 2-5 behandlinger med ca. to måneders interval for at opnå det bedste resultat.

Det er meget forskelligt fra person til person, hvor mange behandlinger der skal til, før det bedste resultat opnås, da det afhænger af den enkelte persons hudtype samt hudens evne til at danne kollagen. Dog er laserbehandlingen en rigtig effektiv behandlingsform for alle, som ønsker at komme deres ar til livs en gang for alle og opnå rigtig gode og synlige resultater.