Tre gode råd til en mere ensartet hudtone

uensartet-hudtone

Livet sætter sine spor på huden, og derfor vil du med alderen også opleve at få en mere uensartet hudtone i ansigtet. Det er helt normalt, at huden ændrer sig i takt med alderen, men kan for nogle dog stadig være rigtig generende.

Ar, pigmentforandringer, rødme og karsprængninger er nogle af de ting, der med årene kan blive mere tydelige, og som kan være med til at give en mere uensartet hud. Ofte virker en uensartet hud ældre, end en hud, der er ensartet. Derfor er der mange kvinder, der stræber efter at få en mere ensartet hudtone.

Heldigvis er der flere ting du kan gøre, hvis du føler, at din modne hud ikke viser sig fra sin bedste side. Herunder får du tre tips til at få en flottere og mere ensartet hud.

Hudpleje til uensartet hud

Har du problemer med uensartet hud er første step at benytte hudplejeprodukter specifikt til behandling af pigmentforandringer og rødme, som kan hjælpe med at udjævne og reducere pigmentering og rødme og give en mere ensartet hudtone.

Til moden hud med en ujævn hudtone kan det desuden være en god idé at gå efter hudplejeprodukter med frugtsyre, Vitamin C eller Vitamin A, da disse ingredienser er særligt gode til at opnå en mere ensartet hud.

Sørg samtidig for altid at benytte solbeskyttelse. Huden i ansigtet er meget udsat, og solens stråler kan forværre pigmentpletter og rødme og gøre huden endnu mere uensartet. Brug derfor faktor 50 i ansigtet om sommeren og faktor 25-30 i ansigtet om vinteren for at give din hud den optimale beskyttelse. På den måde er du sikret, at din huds tilstand ikke forværres, og du står stærkere i kampen om at få en flottere og mere ensartet hud.

moden-kvinde-laegger-makeup

Makeup til uensartet hud

Hvis du ikke synes, at det er tilstrækkeligt at benytte diverse sera og cremer, og du gerne vil dække din uensartede hud, kan makeup være en god løsning. Uensartet hud med pigmentforandringer og/eller rødme kan i nogle tilfælde være svær at dække, men med den rette foundation eller concealer kan du i mange tilfælde opnå en god dækning af dine hudproblemer. Sørg dog for, at din hud er godt gennemfugtet med et serum eller en creme, inden du bruger foundation eller concealer.

Til uensartet hud er det bedst at vælge en fast cremefoundation. Det kan enten være en cremefoundation på dåse eller i en stick. Fordelen ved denne type foundation er, at den effektivt dækker rødme, karsprængninger og pigmentpletter, og samtidig er tilstrækkelig cremet, så din hud ikke tørrer ud.

Foretrækker du concealer, eller har du behov for begge dele til at opnå en fuld dækning, kan det være en god idé at benytte en palet med faste concealers i forskellige farver. Med flere forskellige farver har du mulighed for at dække forskellige hudproblemer. Rød er eksempelvis god til at dække pigmentpletter og mørke rande under øjnene, mens grøn neutraliserer rødmen i huden. Til sidst kommes den hudfarvede concealer på, som giver det sidste finish, så din hud ser ensartet ud.

Laserbehandling

Hvis du døjer med pigmentpletter eller karsprængninger og rødme kan det være en mulighed med IPL-laserbehandling. IPL står for Intense Pulsed Light, og er en laserbehandling, hvor der skydes lysenergi ind i huden. Her omsættes lysenergien til varme, som ødelægger det pågældende blodkar eller pigment.

IPL-laserbehandling er en meget omfattende behandling, og derfor bør du grundigt overveje, om dette er noget for dig. Du vil dog oftest også skulle til en konsultation, inden du vælger at få behandlingen, hvor du vil blive informeret om hele forløbet og bivirkninger.