Apoteket er stedet for dig, hvis du lider af skæl i hovedbunden

Skael behandling

Skæl er som regel ikke en farlig sygdom, og det er også ret almindeligt at lide af skæl i hovedbunden. Det er bare ikke til at komme uden om, at det ikke er så kønt at kigge på skæl i håret.

Nogle er også så uheldige, at deres skæl klør, og det gør bare skællene endnu mere irriterende at døje med. Der er ekstreme tilfælde, hvor der må drastiske ting til for at komme af med skællene, som kan være fra en skrappere skælshampoo til såkaldt bløde røntgenstråler, men sædvanligvis er det nok at

I midten af hele misæren er gærsvampen Pityrosporum ovale. Det er den, som oftest er grunden til, at man har skæl i hovedbunden og nogle gange også i sådan noget som øjenbrynene. Her kan der dog også være tale om den såkaldte skæleksem.

Den helt almindelige løsning i mange variationer

Som regel er det nok at behandle skæl med en helt normal skælshampoo. Dem findes der bare en masse af, som alle har det samme formål. De har en ingrediens, som er svampedræbende for at få has på gærsvampen, der er skyld i skællet.

Det er ikke helt det samme, der er i de forskellige produkter fra de forskellige mærker, så man kan godt opleve en forskel fra det ene mærke til det andet. Det handler om sammensætningen af forskellige indholdsstoffer.

Hvad der virker for den ene, virker ikke nødvendigvis for den anden, og man kan sagtens have forskellige oplevelser fra det ene mærke til det andet.

Derfor kan det være en god ide at forsøge sig med forskellige mærker, hvis man føler, at effekten er ved at aftage. Måske kan man opnå en bedre effekt fra et nyt produkt.

Det hele kan fås på apoteket online

Online apotek

For dem, der ikke gider tage ned på det fysiske apotek, kan man heldigvis handle online. Her kan man få de fleste produkter og mærker, og man kan se hele udvalget foran sig på en gang.

Nogle af de skrappere skælshampooer kan man nemlig ikke få i håndkøb, men man skal have dem på recept. Det er shampooer, der har det svampedræbende middel ketoconazol, som er særligt effektive over for gærsvampen.

Det kan man altså få på nettet, og når man kan gå på apoteket online, giver det en frihed og en fleksibilitet, som passer godt ind i vores moderne hverdag med travle gøremål. I øvrigt passer muligheden for at handle på apoteket online godt til tendensen med, at vi kan få mere og mere uden at skulle bevæge os ned i en fysisk butik.

Psoriasis kan også give skæl

En anden grund til skæl kan være psoriasis. Er det psoriasis, der er skyld i flagerne fra hovedbunden, kan man være nødt til at finde en anden måde at behandle på, fordi problemet simpelthen er anderledes.

Hvis ens skæl er kommet på grund af psoriasis, kan lidelsen gå helt ned i panden og nakken i nogle tilfælde.