6 gode råd til sart og rødmende hud

Rosacea

Har du sensitiv hud, kan det være, at du også oplever at have en varm og rødmende hud, der er tør, prikkende eller som klør. Mange med sensitiv hud døjer nemlig også med rødme.

Årsagen til rødme er, at der sker en hyperreaktivitet i blodkarrene. Når blodkarrene udvides, blusser ansigtet op, og huden bliver rød. På længere sigt kan denne tendens blive værre, og rødmen kan blive kronisk.

Er du en af dem, der lider af sensitiv og rødmende hud? Så læs med her, og få gode råd til, hvordan du kan behandle din sarte og rødmende hud.

Brug milde hudplejeprodukter

Det er en god idé at rense huden, især om aftenen for at vaske snavs, forurening og makeup af fra dagens løb. Men har du sensitiv hud med tendens til rødme, bør du holde igen med de skrappe produkter. Bruger du et alt for skrapt renseprodukt, kan du risikere, at din hud bliver endnu mere irriteret.

Har du sensitiv hud med tendens til rødme, er det vigtigt, at du bruger skånsom hudpleje, der er specielt velegnet til sart hud i ansigtet. Der findes efterhånden rigtig mange mærker, der laver hudpleje til sensitiv hud med tendens til rødmen. En af dem er La Roche-Posay.

La Roche-Posay har lavet en hudplejeserie, der hedder Rosalic, som er udviklet specielt til sensitiv og rødmende hud. Serien indeholder produkter, der beroliger den reaktive huden, mindsker rødmen og tilfører fugt til huden.

Undgå grov eksfoliering

Sensitiv hud med tendens til rødme er ofte tynd. Det er derfor ikke nogen god idé at udsætte huden for skrappe produkter eller eksfoliere huden med grove peelinger. Gå derfor en stor bue uden om peeling, der indeholder grove korn, da de kan gøre huden i ansigtet endnu mere tynd, irriteret og rød.

Hvis du gerne vil eksfoliere din hud bør du benytte en syrepeeling i stedet, der er mere skånsom mod huden. Salicylsyre er velegnet til personer med rosacea og et effektivt middel mod rødme, da det beroliger huden og reducerer betændelsen i huden.

Begræns indtaget af stærkt krydret mad og alkohol

Sensitiv hud med tendens til rødme kan nemt forværres af en række faktorer. Varme drikke, stærkt krydret mad og alkohol er nogle af de ting, som på sigt kan være med til at forværre rødmen i ansigtet. Du bør derfor så vidt muligt begrænse dit indtag af disse., hvis du vil undgå at rødmen forværres. Derudover kan stress også være en medvirkende faktor til forværret rødme i huden.

Rosacea-triggere

Undgå store temperatursvingninger

Sart og rødmende hud bliver nemt irriteret. Derfor skal der heller ikke meget til at forværre rødmen i ansigtet. Både kulde og varme kan være med til at forværre tilstanden og få huden til at blusse op. Det er derfor en god idé at undgå meget varme eller meget kulde og alt for store temperaturtilstande, da det kan gøre din rødme endnu værre. Du bør derfor undgå dampbade, sauna, varme bade og meget høje eller meget lave temperaturer.

Beskyt din hud i solen

Mange fristes til at tro, at de kan skjule deres rødme, hvis de får en brunere kulør. Men det er ikke tilfældet. Solen kan sammen med stærke krydderier og alkohol være med til at forværre tilstanden og gøre rødmen endnu værre. Tilstanden forværres over tid, så selv om du måske ikke kan se de store forandringer i ansigtet lige efter at have ligget i solen uden solcreme, kan din rødme sagtens være blevet forværret.

Hvis du har tendens til rødme bør du derfor beskytte dig mod solen og benytte solcreme med en høj faktor hver dag – også i vinterperioden.

Få hjælp til din rødme

Hvis du lider af kronisk rødme, eller du har mistanke om, at du har rosacea, kan det være en god idé at kontakte din læge eller en dermatolog. En læge kan henvise dig til en hudlæge, og en dermatolog kan give dig råd og vejledning til, hvordan du bedst muligt plejer og passer på din hud. Har du karsprængninger, og er du meget generet af disse, kan en laserbehandling også eventuelt hjælpe dig med problemet.