Trends

De vigtigste hårtendenser i efterår-/vintersæsonen 2019-2020

Sæson efterår/vinter er netop begyndt, og når en ny sæson begynder får mange lyst til forandring af deres udseende. Men hvor skal man starte?
Din frisure er et godt udgangspunkt, og denne sæson byder på talrige nye opsætninger og farver samt gengangere, som er værd at prøve af.
Her er næste sæsons vigtigste hårtendenser.

Plads til variation

I 2020 anbefaler stylister, at du begiver dig væk fra de sædvanlige stereotyper, og i stedet vælger at fokusere på vild volumen, våde gele kreationer og nye hårfarver, når det kommer til opsætning og styling af dit hår.
Når du skal vælge frisure, er der i det kommende år stor plads til variation, og her er alt fra en helt kort pixie- eller bobfrisure til langt hår værd at eksperimentere med for at opnå det bedste resultat til din styling.

Hårfarver

Når det kommer til farver i den kommende sæson, er den første store tendens naturligt og dybere farvet rødt hår, som virkelig får comeback. Er du ikke født med rødt hår fra naturens side, kan du derfor sagtens få det ordnet hos din frisør for et mere iøjnefaldende og friskt look.
Derudover er platinblond og sort også værd at overveje, hvis du ønsker et mere råt look.
Sæsonens helt store vindere er dog den nye farve ”brond”, som er en blanding mellem blond og brun, for at opnå et mere klassisk look samt pastelfarver, som giver et mere sporty look, som passer til modebilledets hippe sportstendens, som har påvirket tøjmoden siden i sommers.

Rødt hår

Roedt
Platinblondt hår

Platin
Sort hår

Sort
Brond hår

Brond
Pastelfarvet hår

Pastel

Hårstyling

Med hensyn til hårstyling er der i efterår- og vintersæsonen især fokus på volumen, men også lette opsætninger som fletninger og hestehaler.
At dømme ud fra de forskellige modeuger i dette efterår er det kun fantasien, som sætter grænserne for, hvordan dine hverdagsfrisurer skal se ud. Her er det en god idé at eksperimentere med både små og store fletninger, højt- og lavt siddende hestehaler samt rottehaler og stramme snoede knolde. Inden for fletninger er især cornrows eller ”boxer fletninger”, hvor meget små fletninger trækker håret tilbage, og holder det på plads, populære.
Ekstra voluminøst hår ses især som korte frisurer med stram midterskilning og bløde krøller for et mere fint og romantisk udtryk. Herudover er crepet hår også tilbage som en stor tendens i denne sæson.
Sæsonens mest gennemtrængende frisure på catwalken er gelerede og skulpturerede frisurer, som dog kræver en smule mod at kaste sig ud i. Vælger du disse, skal du især have fokus på at kæmme det ind i tykke stive krøller, som indrammer dit ansigt ved at sidde klistret til panden samt tilbagetrukket ”slikhår” og fugtigt rodet hår, som på catwalken var beregnet til at repræsentere, hvordan hår ser ud efter et bad eller et dårligt vejr uden paraply.

Fletninger

Fletninger
Cornrows

Cornrows

Høj hestehale

Ponytail
Rottehaler

Pigtail
Snoet knold

Bun
Korte voluminøse frisurer
Short

Geleret frisure

Gele