Det skal du have i tasken i november

Det skal du have i tasken til november

Sommeren er gået på hæld, og de lave temperaturer er så småt begyndt at komme igen. Morgenener er mørke, og det samme er aftenerne. De kolde temperaturer giver vores hud og kroppe andre arbejdsforhold, og det er derfor ikke unaturligt, at vi har brug for andre produkter, end hvad der har været tilfældet i sommerperioden.

Om sommeren er vores håndtasker fyldt op med farverig lipgloss, solskinspudder og solcreme, men om vinteren mærker mange, at både huden og læberne skriger efter fugt. Derfor får du her lidt gode råd til, hvad du med fordel kan have med i håndtasken i vinterperioden.

Håndcreme

Håndcreme til tørre hænder

Mange oplever, at særligt huden på hænderne bliver meget tør i vinterperioden. Det kan der være flere forskellige grunde til. Det er nemlig ikke kun altid kun de koldere temperaturer, der er skyld i, at man får tørre hænder.

Den håndsæbe man bruger, kan ofte være årsagen til de tørre hænder. De kan nemlig være med til at udtørre huden – og særligt hvis de indeholder meget parfume. Det kan derfor være en god idé at benytte en mild håndsæbe

Derudover kan det være en fordel at undgå håndsprit og rengøringsmidler, da det er ekstremt hårdt for huden. Hvis man ikke kan undgå disse ting, er det vigtigt, at man altid har en god håndcreme med i tasken. Der findes et hav af forskellige slags cremer til hænderne, men særligt en fed håndcreme fra A-derma kan gøre en stor forskel – og hvis man altid har den med på farten, kan man smøre hænderne ind efter håndvask eller når man har været ude i kulden uden varme handsker.

Læbepomade

Læbepomade til tørre læber

Vores læber bærer også ofte præg af vinterens frost og kulde. Det er de færreste, der synes det er rart at have tørre og sprukne læber, og faktisk er den bedste kur en god og fugtgivende læbepomade.

Der er forskellige grunde til, at læberne i vinterperioden virker tørre og kan sprække. Huden på vores læber er så tynd og fin. Det er også derfor, at vores læber er røde, da man kan se de mange blodkar lige under huden.

Klimaændringer og svingninger i temperaturen kan derfor få vores læber til at reagere meget kraftigt, og faktisk er fugttabet i huden op til ti gange højere end kroppens resterende hud. De har derfor brug for konstant fugt – og særligt i vinterhalvåret.

A-derma laver, ligesom håndcreme, også gode læbepomader, der kan være med til igen at gøre dine læber fugtede og velplejede. Det er derfor en god idé altid at have en god læbepomade med i tasken, når vinteren melder sin ankomst.

Hvis man døjer meget med tørre og sprukne læber, kan det desuden betyde, at man har for meget A-vitamin i kroppen som følge af forkert indtaget kosttilskud eller medicin. I så fald er det vigtigt at regulere tilskuddet af A-vitamin – i hvert fald hvis man igen ønsker velplejede og smukke læber.