Vil du have et underliv i balance? Dette skal du gøre

Selvom intimhygiejne ikke er det, vi taler mest om, så er det stadig ret væsentligt at passe på sig selv korrekt, så du undgår svamp eller andre infektioner. Underlivet hos kvinder har en sur pH-værdi sammenlignet med resten af kroppen, og derfor er det vigtigt, at du ikke begår fejl, når du skal vaske dig, og når du vil passe godt på underlivet. Derfor får du her 6 gode råd til, hvordan du holder dit underliv i balance.

Undgå at vaske dig med almindelig sæbe

Det er faktisk slet ikke nødvendigt at bruge sæbe til at vaske dig i underlivet. Varmt vand kan sagtens gøre det alene. Dit underliv har en sur pH-værdi, hvilket hurtigt kan ændre sig til det værre, hvis du benytter dig af almindelig sæbe. Kan du ikke undvære sæben, så brug en intimsæbe fra eks. Australian Bodycare til formålet. En intimsæbe er mildere mod underlivet og huden, og indeholder som oftest mælkesyre som er godt for det sure miljø i skeden. Intimsæben fra Australian Bodycare indeholder desuden Tea Tree Oil som er med til at rense og desinficere området. Husk også, at du aldrig må vaske dig inde i skeden, da du dermed ødelægger miljøet.

Drop blondetrusserne

Det kan være nok så sexet med et par blondetrusser, men desværre er det ikke ligefrem det, som dit underliv synes bedst om. Det samme gælder for andre typer af syntetiske materialer. Hvis du bruger et par bomuldstrusser i stedet, kan din hud bedre ånde, hvilket er bedre for underlivet. Du bør samtidig undgå at have for stramme trusser på, samt overveje at sove uden trusser på om natten, så underlivet får luft.

Drop trusseindlæggene

Trusseindlæg er ikke ret gode for dit underliv, fordi de fleste af dem er syntetiske og bleget med klor, hvilket kan give dig svie og irritation. Samtidig er det sværere for huden at ånde med trusseindlæg, så hvis du gerne vil passe godt på underlivet, bør du droppe trusseindlæggene eller minimere forbruget.

Undgå deodorant i intimområdet

Et sundt underliv skal selvfølgelig ikke lugte grimt, men du må for alt i verden ikke bruge en deodorant, eller andre parfumerede produkter, til at friske området op. Parfumen i deodoranten irriterer og udtørrer huden og er samtidig medvirkende til at ødelægge skedens sure miljø. Synes du, at der er noget, som ikke er, som det skal være, så er det bedre at gå til lægen. Lægen kan bedre tjekke op på, om underlivet er i balance eller om der er behov for behandling.

Brug kondom

Medmindre du har en fast partner, som du er sikker på, ikke har nogle sygdomme, så er det en god idé altid at bruge et kondom, når du har sex. Kondomet beskytter dig mod diverse seksuelt overførte sygdomme og andre infektioner og er derfor guld værd.

Skær ned på sukkeret

Vi ved det godt. Chokolade og bland-selv-slik er bare lækkert en fredag aften. Men udover at sukker kan give huller i tænderne og inflammation i kroppen, så er det faktisk også med til at bringe underlivet i ubalance. Sukkeret du indtager påvirker nemlig dine slimhinder, hvilket øger risikoen for at få svamp. Spis derfor mindre sukker og mere fiberrigt og varieret, så din krop og dit underliv har de bedste vilkår.