Sommerklar fødder: Sådan får du velplejede sommerfødder

velplejede-sommerfoedderSommeren lurer lige om hjørnet, hvilket betyder, at du snart skal til at finde sommertøjet, solcremen og sandalerne frem. I lang tid har fødderne været gemt væk i strømper og støvler eller sneakers, hvilket for mange har betydet, at det ikke lige er den del af kroppen, der har fået allermest opmærksomhed.

Men nu er det ved at være tid til at lufte fødderne i sommersandalerne, og derfor kan det være en god idé at bruge lidt tid på at gøre fødderne sommerklar, så de tager sig ud fra deres bedste side. Her får du tips til, hvordan du giver dine fødder den bedste pleje, så du har bløde og velplejede sommerfødder, når sommeren står for døren.

Lav et lækkert fodbad

De fleste går i bad hver eller hver anden dag, men hvor ofte laver du et bad kun til dine fødder? For manges vedkommende er det nok ikke særligt tit. For at få velplejede fødder, bør du derfor også som det første lave et fodbad med varmt vand, som dog ikke overstiger 37 grader. Tilsæt en lækker fodbadeolie eller fodbadesalt til badet og stik dine bare fødder i.

Når der er gået 5-10 minutter kan du så småt begynde at fjerne død og hård hud på fødderne. Brug gerne en pimpsten til at skrubbe fødderne med frem for en fodfil, da du risikerer at få endnu mere hård hud på fødderne med en fodfil på grund af friktionen og varmen.

Tør efterfølgende fødderne grundigt i et håndklæde og klip neglene. Sørg for at neglene klippes lige over, så du undgår at få nedgroede negle.

fodbad

Giv dine fødder massage

Dine fødder bærer dig rundt hele dagen, og det kan gøre dem både trætte og ømme. Derfor kan en god fodmassage være med til at gøre dine fødder mere afslappede. Brug en god body- eller massageolie til at massere fødderne med. Ecooking har lavet en multiolie, der er ideel til brug som massageolie til ømme, trætte fødder og kan desuden også bruges i fodbadet.

Kom lidt olie på hænderne og begynd at massere hele foden både på ydersiden og undersiden samt hælen, trædepuderne og svangen. Sørg for at komme godt omkring, så dine fødder bliver helt afspændte og afslappede.

Plej fødderne med en god creme

Den bedste fodpleje du kan give dine fødder er en god, fed creme. Smør dine fødder ind i en lækker fed fodcreme, som kan tilføre masser af fugt og pleje til dine fødder. Brug helst en creme, der er velegnet til fødderne, da tynde bodylotions indeholder for meget vand, og derfor ikke kan give tilstrækkelig med pleje til tørre fødder.

Hos Ecooking finder du en skøn natcreme til fødderne, som modvirker udtørring og giver masser af fugt og pleje til fødderne. Samtidig bekæmper fodcremen bakterier og beskytter mod svamp på fødderne. Det er dog stadig vigtigt at undgå at komme creme mellem tæerne. Brug cremen om aftenen inden sengetid, så dine fødder kan absorbere cremen hele natten.

Sørg for skiftesko og bare tæer

Dine fødder har ikke godt af at gå i de samme sko fra morgen til aften. For at aflaste din fødder mest muligt er det derfor en god idé at skifte dit fodtøj, når du har mulighed for det og gerne flere gange i løbet af en dag. Derudover er det også vigtigt, at du har de rette sko på. Hvis du skal gå langt, er klipklapper ikke en vinder. Her er det bedre for dine fødder med et par gode kondisko.

Dine fødder har dog heller ikke godt af at være lukket inde i kondisko fra morgen til aften. Sørg derfor også for at give luft til fødderne ved at gå rundt uden sko og i bare tæer, når du kan. Om sommeren på stranden er det da også oplagt at rende rundt i bare tæer på stranden, og det er guf for fødderne.