Sådan styrker du dit immunforsvar med mælkesyrebakterier

godt-immunforsvar

Vores immunforsvar er ekstremt vigtigt for vores helbred. Det er immunforsvaret, der forsvarer vores krop mod fremmede bakterier, og som hjælper kroppen med at nedkæmpe og nedbryde de ondartede, fremmede bakterier, infektioner og celler, som har fundet vej ind i kroppen, og som gør os syge.

Særligt i vintermånederne og i perioden op til er store dele af den danske befolkning ramt af virusinfektioner, der giver influenza og forkølelse. Her er det vores immunforsvar, der kommer til undsætning og hjælper os til at blive raske igen ved at bekæmpe de bakterier og vira, som vi er blevet smittet med.

Det er derfor rigtig vigtigt, at vi har et godt immunforsvar, der fungerer optimalt, og som derfor hverken reagerer for lidt eller for meget på fremmede bakterier og infektioner. Herunder kan du læse om nogle af de ting, du kan gøre for at styrke og opretholde et godt immunforsvar.

Bevar et godt immunforsvar med mælkesyrebakterier

For at vores immunforsvar kan fungere optimalt, og kan nedbryde infektioner i kroppen, har det brug for lidt hjælp. Vores immunforsvar er derfor i høj grad afhængig af de bakterier, der findes i vores tarme. En del af disse bakterier er mælkesyrebakterier.

Mælkesyrebakterier, der også bliver kaldet probiotika, er gavnlige bakterier, der sammen med en masse andre gode bakterier kan findes i tarmene. Disse bakterier er med til at opretholde en normal bakterieflora i tarmene og normalisere tarmfloraen, så der er balance i maven og tarmene. De er samtidig med til at styrke og stimulere vores immunforsvar, og det er derfor nogle rigtig gode bakterier at have i tarmene.

Vores immunforsvar er afhængig af en god tarmflora, da rigtig mange af vores immunceller også findes i tarmen. Det er dem, der bekæmper infektioner og giftstoffer og derfor er det vigtigt, at mave-tarm-systemet er i balance. Tarmene skal altså være i balance, for at vores immunforsvar kan nedbryde ondartede bakterier og infektioner.

Er dit mave-tarm-system i ubalance, kan du heldigvis nemt genoprette og forebygge denne ubalance med mælkesyrebakterier og vitamin c fra Duolac. Det er et kosttilskud, der bidrager til immunforsvarets normale funktion. Ved at tage disse mælkesyrebakterier som kosttilskud, kan du på den måde både spise dig til flere af de gode bakterier og opretholde en sund mave og tarm, der giver dig det bedste udgangspunkt for en optimal funktion af immunforsvaret.

maelkesyrebakterier-og-immunforsvar

Få kroppen i balance

En anden måde du kan styrke og opretholde et godt immunforsvar på, er ved at spise sundt og varieret og få de vitaminer du har brug for gennem din kost. En sund og varieret kost hjælper nemlig også kroppen med at komme i balance, hvilket også kan være med til at forstærke immunforsvaret.

Det handler altså om at få kroppen i balance. Du skal derfor ikke stræbe efter at have et så godt immunforsvar som muligt. Et meget stærkt immunforsvar kan nemlig have den modsatte effekt, og gøre at immunforsvaret angriber kroppens egne celler.

Det er derfor vigtigt, at du finder balancen, og at du bevarer og styrker dit immunforsvar på en naturlig måde. Spis sundt og varieret, dyrk regelmæssig motion og tag mælkesyrebakterier som tilskud for at opretholde en naturligt balanceret tarmflora.