Kosttilskud til huden er det nye inden for hudpleje og beauty

Kosttilskud til huden

Når man tænker på hudpleje og på skønhedsprodukter, tænker man nok på cremer, lotions, mists, tonics og andre ting, der skal smøres på huden. Det giver jo god nok mening, når det langt hen ad vejen er huden, man gerne vil gøre noget godt for.

En ny trend er dog, at man i stedet for eller som supplement til sine cremer kaster sig over kosttilskud. Tabletter med indhold, der styrker typisk hud og hår, lader til at være meget moderne, og selv bloggerne-turned-hudplejeproducenterne fra Pudderdåserne er med på vognen.

Pudderdåserne er kendt for at gå videnskabeligt, men stadig jordnært til værks og være meget fokuserede på effekten af produkterne. Derfor er det også værd at bemærke, at også de er hoppet med på vognen med at tænke hudpleje gennem tabletter og kosttilskud.

Danske HairLust var first movers

Hårpleje

Selvom HairLust, som navnet også så fint indikerer, fokuserer mere på håret end på huden, er de nogle af de første, der gik i denne retning herhjemme. Brandet er dansk og laver tyggevitaminer, som er sat sammen for at styrke håret og hårvæksten.

Faktisk bliver en del af tyggevitaminerne kaldt ’gummies’, som altså er vingummi på engelsk, men det er ikke slik. Tyggevitaminerne indeholder bestemte stoffer, som er med til at understøtte de processer i kroppen, som stimulerer hårvæksten eller som er med til at holde håret flot.

Det er samme effekt, Pudderdåserne og de andre producenter går efter, når de introducerer nye kosttilskud, som har til formål at styrke huden. Det er en anden måde at angribe de problemstiller, der ligger til grund for, at man gerne vil gøre noget ved huden.

I stedet for at påføre cremer og de indholdsstoffer, man finder i dem, uden på huden, hvor de skal trænge ind for at virke, kommer effekten indefra. Det er i forvejen en del af de samme ting, man kan finde i meget hudpleje, som man får i kosttilskud i form af vitaminer, mineraler og lignende.

Sund livsstil giver som regel flot hud

Sund livsstil

Man kan sige meget om at leve sundt – vi lever længere, vi er ikke så meget syge, vi har det bedre og meget mere. Men det hjælper os altså også med at se godt ud. Det er selvfølgelig fordi, vores kroppe er designet til at fungere på en bestemt måde, og alle dele af kroppen har meget specifikke egenskaber, som vi fra naturens side generelt synes er pæne.

Når vi nu tager udgangspunkt i huden, så skal huden være smidig for ikke at eksempelvis sprække og gøre os sårbare over for infektioner. Når vi har eksem eller huden er rød og irriteret, er det som regel et tegn på, at der er noget andet på spil, som ikke er godt for os – eksempelvis en sygdom af en eller anden art.

På den måde er vi fra naturens side kodet til at være pæne, eksempelvis med flot hud.

Der er altid risiko for sygdomme og en masse andre forhold, som kan rykke ved udgangspunktet, men i grove træk er sund flot i andre menneskers øjne.