Husk at passe på din hud, når du får en tatovering

Tatoveringer

Man kan få en tatovering af mange årsager, men uanset bevæggrunden til at få blækket ind under huden, vil man gerne have, at tatoveringen er pæn. Det kræver, at man passer lidt på den, efter man har fået den lavet hos tatovøren.

Det er trods alt et spørgsmål om at få skudt en nål med farvestof ind gennem huden, og det kan have følger for huden, hvis man ikke passer på.

På siden thinkbeforeyouink.dk, som er lavet af Miljøstyrelsen, kan du finde gode råd til at pleje din tatovering, så du får så flot et resultat som muligt.

Tatovøren giver dig forhåbentlig en masse gode råd og vejledning i at passe på tatoveringen og din hud, men derfor kan man stadig godt komme i tvivl om forskellige ting. Derfor er siden fra Miljøstyrelsen et godt værktøj, hvis man kommer i tvivl.

Tænk på, at det er små sår

En god tommelfingerregel i forhold til pleje af huden i forbindelse med tatoveringer er at tænke på huden under tatoveringen som sår. Det er det teknisk set også, fordi det som bekendt er en nål, der skal ind under huden mange gange.

Selvom hullerne i huden er små, er der mange af dem, og det kan godt give sårdannelse. Det skal man være opmærksom på, fordi hvis man er for hårdhændet ved sine sår, kan der blive dannet arvæv, og det er ikke pænt.

Ligesom hvis man havde et blødende sår, skal man passe på med at have stramt tøj på hen over tatoveringen. BH-stropper, og underbuksekanter kan være generende for huden, når den i forvejen er irriteret, og det kan sænke helingsprocessen.

En god creme kan hjælpe meget

Tatoveringer og creme

Cremer er gode til at passe på vores hud, og det kan også være en god ting, når man har fået en tatovering. Noget af det, cremer er gode til, er at holde huden elastisk, og det er en fordel, når huden er følsom, irriteret og måske har sår.

Der findes cremer, som er udviklet specifikt til at passe på huden efter tatoveringer. En af dem er fra Faaborg Pharma, hvis produkt meget passende hedder Tattoo Aftercare.

Cremen fra Faaborg Pharma og lignende cremer understøtter hudens evne til at regenerere for at sikre en så god heling som muligt af sårene. Derudover gør cremen også huden blød og smidig, hvilket også er med til at forhindre kløe og irritation.

Pleje holder tatoveringen pæn længere

Hvis man passer godt på sine ting, holder de længere, og det gælder også tatoveringer. Derfor skal man også passe på sin tatovering, selv efter sårene har lagt sig og er helet.

Det betyder blandt andet, at man skal være ekstra opmærksom på at bruge solcreme, fordi solens stråler kan betyde, at tatoveringen falmer. Farverne i tatoveringen kan blive nedbrudt af sollyset, og derfor er det en rigtig god ide at bruge solcreme og måske endda en stærkere solcreme på tatoveringen, end andre steder på kroppen.

Man kan også være uheldig, at tatoveringen klør, når den er blevet lavet, og de rigtig uheldige oplever, at tatoveringen vil klø permanent. Her kan det for ens egen komforts skyld være en god ide at have creme ved hånden, som er kløestillende.