Førstehjælp til tørre læber – 4 trin til flotte læber

Kalenderen siger februar, og det er lig med vinter og muligvis en god portion sne. Det kan derfor være ekstra svært at undgå tørre læber i vintermånederne.

Huden på vores læber er ekstremt tynd, og den er derfor også meget udsat for både vind, vejr, temperaturforskelle, og det du spiser og drikker. Derfor er det også rigtigt vigtigt at pleje dem på linje med, at du plejer din hud og krop.

Med den rette pleje og en god portion fugt, kan det sagtens lade sig gøre at få flotte og velplejede læber igen. Sammen med dine øjne, betyder læberne rigtig meget for dit udseende. Og så er velplejede og bløde læber også lidt mere indbydende til et kys, ikke sandt?

Her kommer et par tips til at undgå tørre læber og få dem flotte og bløde igen.

Brug en læbeskrub

Har du meget tørre og ødelagte læber, er det en god idé at skrubbe læberne med en læbeskrub. Ved at benytte en skrub får du fjernet alle de døde hudceller, og du øger blodcirkulationen til læberne, så de ser fyldigere ud.

Du kan vælge selv at lave en skrub til læberne ved at mikse honning og sukker sammen og skrubbe læberne med det. Du kan også vælge at købe færdiglavede læbescrubs som eks. den fra Ecooking som er en scrub med sukker. Den indeholder desuden plejende ingredienser som E-vitamin og abrikoskerneolie, samt sheasmør, som gør dine læber bløde.

Når du har skrubbet dine læber, er de nu helt klar til at modtage pleje og fugt. En god idé er at skrubbe læberne en gang om ugen, så du hele tiden holder dem ved lige.

Giv dine læber masser af fugt

Når vinteren raser udenfor, og det er bidende koldt, er dine læber meget udsatte for at blive tørre og sprække. Kulde, vind og vejr samt forskellige temperaturer påvirker dine læber lige så meget som det påvirker vores ansigt eller hænder.
Mange af os har for vane at fugte læberne med tungen, hvis de føles tørre, men dette har faktisk modsatte effekt, da enzymerne i vores spyt udtørrer læberne.

Brug derfor en god læbepomade eller læbebalm til at fugte læberne med. Gør det til en vane, altid at have en med dig, så du slipper for at have tørre læber. Der findes et hav af forskellige læbepomader at vælge imellem. Vil du have en effektiv læbebalm som både plejer og beskytter læberne, har Ecooking flere at vælge mellem. De findes både med og uden duft, så der er lige en til ethvert behov.

Drik masser af vand

Vand er rigtig godt for mange ting. Det fugter bl.a. din hud indefra, og derfor er det også ideelt til at slippe af med tørre læber. Når du sørger for at drikke nok vand i løbet af dagen, giver du kroppen den fugt, den har behov for, og dermed udtørrer dine læber ikke nær så meget.

Husk solfaktor

Måske synes du, at det lyder mærkeligt med solfaktor på læberne. Og det er ikke fordi, vi mener, at du skal smøre din solcreme rundt på læberne. Nej, du skal bruge en læbepomade med solfaktor i. Som tidligere nævnt, så er huden på læberne meget tynd og derfor meget udsat. Ydermere mangler huden på læberne også det pigment, der beskytter huden mod solens stråler. Vælg derfor en læbepomade med solfaktor, når vi nærmer os de varmere måneder. Så er dine læber optimalt beskyttet.