Få apoteket hjem i stuen og slip for den ekstra tur i byen

apotek levering

Supermarkedet, slikbutikken og apoteket. Disse tre typer butikker, som traditionelt har været rodfæstet i fysiske butikker, har efterhånden rykket teltpælene op og er nu også at finde online.

Det kan potentielt gøre livet noget lettere for dig, fordi du ikke skal troppe op nede i apoteket og købe den medicin, du skal bruge. Du kan blive liggende hjemme i sofaen og i ro og mag kigge på de ting, du skal bruge fra apoteket.

De fleste danskere ved efterhånden, at man kan få dagligvarer bragt til døren. Nemlig.com er en af de faktisk mange spillere, der gerne vil være online supermarked, og de har brugt en del energi på at gøre danskerne opmærksomme på det.

Derimod er det at gå på apoteket online noget andet – her har der ikke været det store push for at gøre danskerne opmærksomme på muligheden, men den findes altså, og den er ret smart.

Hele apoteket på din skærm

At handle online har den klare fordel, at man kan fremsøge alt og dykke ned i alle kategorier. Det er måske også muligt på det fysiske apotek, men det er lettere på en skærm, når man kan søge efter noget helt bestemt uden at skulle lede hylde op og hylde ned.

Det er også let at finde en række lignende produkter frem og sammenligne dem, når man har dem på skærmen. Og det er let at lede efter supplerende oplysninger.

Er det dagcremen fra Avéne, La Roche-Posay eller Beauté Pacifique, der er bedst? Ind og google de forskellige produkter med fordele og ulemper og finde ud af, hvad der er bedst i den bestemte situation.

Når man har hele produktkataloget, har man et større overblik, og derfor kan man finde lige præcis det, man leder efter, når man shopper online.

Også recepter kan indløses på apoteket online

apotek hjemme

Man kunne godt fristes til at tro, at recepter og receptpligtig medicin ikke kan håndteres online, men her tager man fejl. Apoteket online med en gyldig apotekertilladelse må nemlig gerne håndtere dine recepter.

I Danmark er der lige nu kun to apoteker, der har en tilladelse til at drive apotek online, og ingen udenlandske apoteker må håndtere danske recepter.

På den måde slipper man så for at skulle en tur ned på apoteket, efter man har været ved lægen. Man kan efter lægebesøget tage hjem i stedet for at vente på, at ordren dukker op i apotekets systemer – det har mange af os vist prøvet. Man bestiller bare sin medicin derhjemme om aftenen i ro og mag, når apotekernes servere har behandlet recepten.

Især til de mere private ting

En af de største fordele ved at kunne gå på apoteket hjemmefra er når det kommer til de produkter, man gerne vil holde for sig selv.

Derhjemme risikerer man ikke, at naboen står og kigger en over skulderen, når man skal købe et produkt mod hæmorider eller svamp. Derhjemme kan man sidde uden at blive forstyrret, og hvis man gerne vil holde et eller andet for sig selv, er der rig mulighed for det.

En undersøgelse fra 2011 fra Forbrugerrådet TÆNK har vist, at 13 procent af de adspurgte følte, at deres privatliv blev krænket, når de handlede på apoteket, fordi andre kunne høre dem.

Det behøver selvfølgelig ikke være en direkte krænkelse, man gerne vil undgå, men der er mange, der gerne vil holde bestemte ting for sig selv, og det har man mulighed for, når man sidder derhjemme i sin trygge stue.