Disse ting skal du huske at medbringe på stranden

Om et par måneder begynder det for alvor at blive sommer, og vi kan forhåbentlig se frem til varmere vejr og lysere nætter. Sommeren er også sæson for strandture, og findes der noget bedre end at bruge en weekend i solens tegn og mærke det varme sand mellem tæerne samtidig med at man hører bølgernes brusen?

Når I planlægger at tage til stranden, hvad enten det er hele familien eller kun et par stykker af jer, er det vigtigt at få pakket de rigtige ting. Derved undgår I at mangle noget, når I endelig er landet på stranden. Vi har lavet en liste over de ting, I skal huske, for at strandturen bliver helt i top.

Solcreme

Dette er nok en af de vigtigste ting du skal huske at have med dig på stranden. Du skal faktisk helst have påført din solcreme hjemmefra og vente 20 min. inden du bevæger dig ud i solen. Husk så at få din solcreme ned i tasken, når du har smurt dig ind, og sørg for at smøre dig jævnligt, helst hver anden time, og altid efter du har svedt, badet eller på anden vis tørret solcremen af kroppen.

Håndklæder

Ingen solbadning uden et sted at ligge. Hvis du virkelig vil nyde solens stråler og slappe helt af, skal du huske et badehåndklæde til jer alle. Læg det på græsset, og læg dig så ned, og nyd solen. Du kan også vælge at tage et tæppe med og lægge håndklæderne ovenpå dette, så du hurtigt kan tage det op og tørre det værste vand af kroppen efter en tur i vandet.

Badesandaler

Sandet kan blive meget varmt i løbet af en dag på stranden med høj sol og blå himmel. Derfor er det en god ide at medbringe, eller sørge for at have nogle gode badsandaler eller tøfler på, så du ikke brænder fødderne. Sandalerne er også velegnede til at gå i vandet med, hvis du oplever mange sten og tang i vandkanten.

Strandtøj og badetøj

Hvis du ikke har klædt om til badetøj hjemmefra, skal du selvfølgelig huske at medbringe det, hvis du planlægger en dukkert i vandet. Du kan også vælge at medbringe noget strandtøj og/eller skiftetøj, hvis du skal et smut forbi kiosken eller har fået for meget sol. Skiftetøjet kan du også tage på, når det er tid til at vende snuden hjemad. Så sidder du ikke med vådt badetøj i bilen.

Solbriller og solhat

Solcremen er nødvendig for at give kroppen solbeskyttelse, men vi kommer heller ikke uden om, at solbeskyttelse til øjne og hoved også er vigtig. Et par lækre solbriller kan gøre underværker for dine øjne, og ikke mindst dit strandlook, hvis du har planlagt en hel dagstur til stranden.

Husk også en smart solhat, kasket eller lignende, som kan beskytte din hovedbund og hår mod solens skarpe stråler. På den måde slipper du også for at smøre hovedbunden ind i fedtet solcreme og undgå solskoldning.

Parasol

Selvom du har husket en god kasket eller solhat til at beskytte dit ansigt og hovedbund, er en parasol en rigtig god ide, hvis I skal være på stranden en hel dag. Har I børn med, kan det hurtigt blive for meget med al den sol, og det kan være rart at søge skygge indimellem. Dette gælder særligt imellem 12-15.

I kan også vælge at købe og medbringe et såkaldt læ-telt. Det er et halvt telt, som kan bruges til at give jer skygge, når I har brug for det. Samtidig kan det give jer lidt læ, hvis det begynder at blæse op på stranden.

Køletaske med mad og drikke

En hel dag på stranden kræver både planlægning, mad og drikkevarer. En god køletaske kan holde jeres madvarer dejligt kolde i den bagende sol, og de bliver dermed heller ikke klistret ind i sand og solcreme i tasken. Medbring mad der er nemt at spise, og pak så ellers alt det I godt kunne tænke jer til frokost.

Husk at pakke rigeligt med vand, da det er nemt at blive dehydreret i solen. Medbring også gerne noget saltholdigt i form af kiks eller chips, så væskebalancen opretholdes.

Underholdning

Selvom det er nok så skønt at ligge og dase i solen, kan det for nogle godt blive lidt kedeligt og ensformigt uden en smule underholdning. Særligt børn har brug for at komme ud og lege. Medbring derfor forskelligt legetøj til børnene, det kunne eks. være skovl og spand, sæbebobler, drager, boldspil, badedyr eller lignende. Kun fantasien sætter grænser.

For de voksne er det bare at gribe chancen for at lytte til din yndlingsmusik, mens du slapper helt af eller nyde et afsnit af din yndlingspodcast. Du kan også medbringe en god bog, et magasin, eller et spil kort.