3 råd til dig i overgangsalderen

Råd til dig i overgangsalderen

Nogle danskere oplever enormt mange symptomer, når de kommer til overgangsalderen. Faktisk mener mange i overgangsalderen, at symptomerne direkte er med til at nedsætte livskvaliteten, da det har stor betydning for deres sociale liv. Det betyder, at nogle isolerer sig fra omverdenen, og er alene omkring de symptomer, som de oplever.

Symptomerne på, at man er kommet i overgangsalderen kan nemlig være mange. Nogle oplever hedeture, angstanfald, hovedpine og svimmelhed, mens andre døjer med kvalme, hurtigere hjerteslag og kuldegysninger, så snart hedeturene aftager. Symptomerne er naturligvis individuelle, mens nogle er meget præget af dem og andre ikke oplever de store symptomer.

Selvom man er en af dem, der oplever mange symptomer, og dermed føler en nedsat livskvalitet på grund af de mange gener, så er der altså ingen grund til at isolere sig og på den måde lade overgangsalderen overtage. Der findes nemlig nogle ting man kan gøre for at begrænse symptomerne og dermed leve et bedre liv i overgangsalderen.

De rette fødevarer

Det første man skal have fokus på, er fødevarer. Nogle fødevarer kan nemlig være med til at udløse de mange hedeture, mens andre er med til at begrænse dem. Det kan derfor være en fordel at vælge sine fødevarer nøje, så man giver sin krop de bedste betingelser.

Mange i overgangsalderen vil blive anbefalet at føre dagbog over den mad, de indtager. På den måde kan man nemlig hurtigt se, at hvilke fødevarer der er med til at udløse hedeturene, som er det mest almindelige symptom på overgangsalderen.

Dog kan man med fordel undgå alkohol, koffein samt stærk og krydret mad, da det hurtigt kan udløse en hedetur. Hvis man fører dagbog, vil man formentligt også hurtigt se, at disse fødevarer, er med til at give hedeturene frit løb.

Nogle fødevarer kan desuden også være med til at lindre hedeturene – eller i hvert fald gøre sådan at de ikke kommer helt så tit. En lang række mindre undersøgelser tyder på, at særligt soja-produkter og sojabønner har en positiv effekt.

Find balance i kroppen

Balance i kroppen

Det er altid positivt at have en krop i balance, og det er ikke mindre vigtigt, når man kommer i overgangsalderen. En god balance i kroppen kommer, når man ikke er stresset, når man dyrker motion, og når man får den rette kost.

Særligt stress kan være med til at forværre hedeturene. Det gælder både den almindelige stress man oplever i hverdagen, men også stressen over hvornår næste hedetur melder sin ankomst. Hvis man konstant stresser over risikoen for en hedetur i sociale sammenhænge eller til et vigtigt møde, vil de formentlig blive værre og komme oftere.  Det er vigtigt, at man husker at slappe af og erkender, at hedeture er en del af overgangsalderen. Mange bliver også mere afslappet gennem vejrtrækningsøvelser eller yoga.

Endeligt er motion afgørende for vores ve og vel – også når vi er i overgangsalderen. Regelmæssig motion reducerer antallet af hedeture. Det skyldes, at det er med til at øge cellernes hormonfølsomhed, da al sveden ligesom bliver svedt ud på forhånd – og på den måde ikke i forbindelse med en hedetur.

Femarelle kosttilskud og naturlægemidler

Der findes ingen dokumenteret effekt på symptomerne efter brug af naturlægemidler, men rigtig mange – og særligt kvinder – har alligevel enormt gode erfaringer med at bruge naturlægemidler. Både ginseng, lakrids, sorte slangero og yamsrod kan vise sig at have en lindrende effekt på de symptomer, der følger med overgangsalderen.

Mange oplever desuden stor effekt efter at have indtaget Femarelle kosttilskud. Femarelle er egnet til kvinder i overgangsalderen, og indeholder vitaminet B6, som bidrager til at regulere den hormonelle aktivitet, som jo er hele problemstillingen i forbindelse med overgangsalderen.

Femarelle indeholder desuden hørfrø, og er med til at reducere træthed samt at opretholde et normalt stofskifte. På den måde kan kosttilskud og naturlægemidler altså også være med til at afhjælpe nogle af de symptomer, der melder sin ankomst i overgangsalderen.

Der er altså masser at gøre, inden man giver op, og isolerer sig, så det går udover den generelle livskvalitet. Meget af det handler desuden også om at erkende, at man er i overgangsalderen og hvile i det. På den måde får det ikke en helt så stor betydning for hverdagen, som hvis man konstant frygter den næste hedetur.